Blistav ten u samo nekoliko minuta: Domaće maske koje čine razliku

0
Radiosarajevo.ba
Blistav ten u samo nekoliko minuta: Domaće maske koje čine razliku
Foto: Pexels / Ilustracija

Senf, jaja, jogurt samo su neke od namirnica koje će učiniti čuda za ten.

Ovo su maske koje će vam pomoći da vaš ten zablista.

Maska od senfa

Sjeme gorušice sadrži sumpor koji se bori protiv bakterija, pa je ova maska posebno dobra za osjetljivost kože, akne i upale. Potapkajte lice blagom žutom senfom da biste ojačali lice koje će umiriti i stimulisati vašu kožu. Ostavite da djeluje 15 minuta i isperite toplom vodom.

Budimo humani: Dječak Edi treba našu pomoć, u poplavama ostao bez oba roditelja

Budimo humani: Dječak Edi treba našu pomoć, u poplavama ostao bez oba roditelja

Limun maske za lice

Limun sadrži AHA i BHA, dvije vrste hidroksi kiseline koje uklanjaju mrtve ćelije kože i pomažu u čišćenju mitesera, akni i promjene boje. Napravite domaću masku za lice miješanjem soka od jednog limuna sa 1/4 šolje maslinovog ulja ili ulja slatkog badema. Ili pomiješajte sok od 1/2 limuna sa kašikom meda. Nanesite na lice, sačekajte 15 minuta i isperite toplom vodom.

Maska od jaja za lice

Za malo ugađanja svom licu, krenite do frižidera i uzmite jaje. Ako imate suhu kožu kojoj je potrebno vlaženje, odvojite jaje i umutite žumance. Masna koža uzima bjelance u koji se može dodati malo limuna ili meda. Za normalnu kožu koristite cijelo jaje. Nanesite razmućeno jaje, opustite se i sačekajte 30 minuta, a zatim isperite.

Maske za lice od jogurta od jagoda

Za ovaj osvježavajući tretman izgnječite šaku zrelih jagoda sa 3 kašike mljevenih badema. Dodajte 2 kašike običnog jogurta i miješajte dok smjesa ne dobije pastoznu teksturu. Nanesite ga na lice i isperite meku, glatku kožu. Ako vam ostane, pobrinite se da ga držite u frižideru. Jednom kada vaša koža izgleda sjajno, čuvajte se ovih svakodnevnih navika koje joj mogu naštetiti.

Doktorica otkriva kako spriječiti opadanje kose: Dodajte ovaj sastojak iz kuhinje u svoj šampon

Doktorica otkriva kako spriječiti opadanje kose: Dodajte ovaj sastojak iz kuhinje u svoj šampon

Medena maske za lice

Za ovu domaću masku za lice započnite sa 2/3 šolje instant ovsa i zagrijte je u 1/2 šolje vrele vode oko pet minuta dok se smjesa ne zgusne. Dok čekate, bacite pola jabuke u jezgri u blender sa 2 kašike jogurta, 2 kašike meda i jednim bielim jajetom. Miješajte 45 sekundi, a zatim dodajte zagrijanu mješavinu ovsene kaše. Miješajte još 20 sekundi. Nanesite smjesu na lice i ostavite da odstoji 15 minuta kako biste postigli maksimalnu hranu.

Banana maska za lice na koži

Ime ove domaće maske za lice govori sve – banana djeluje kao adstringent, pomažući u zatezanju kože lica i smanjenju pojave bora. Pored žutog voća biće vam potrebna i 1/4 šolje šlaga. Zgnječite ih zajedno, a zatim dodajte sadržaj jedne kapsule vitamina E od 500 IU.

Miješajte smjesu, a zatim je proširite po licu uklanjajući nakon 10 do 15 minuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije