Blistat će kao nove: Genijalan trik za čišćenje cipela uz pomoć stvari koje već imate u kuhinji

0
Radiosarajevo.ba
Blistat će kao nove: Genijalan trik za čišćenje cipela uz pomoć stvari koje već imate u kuhinji
Foto: Pexels / Kako da vaše bijele tenisice opet zablistaju

Brojni korisnici društvenih mreža ostali su zapanjeni nakon što je stručnjak za trikove otkrio kako predmeti koji se verovatno već nalaze u vašoj kuhinji mogu pomoći da vaše cipele i tenisice izgledaju kao potpuno nove u kratkom roku, piše Daily Mail.

Stručnjak, koji na TikToku objavljuje pod imenom Creative Explained, često dijeli savjete i trikove koji olakšavaju život u domaćinstvu i ima više od šest miliona pratilaca na ovoj društvenoj mreži.

Stručnjak je nedavno dao nekoliko savjeta o tome kako postići da vaša prljava obuća ponovo izgleda besprijekorno uz pomoć namirnica koje već svi imamo u svojoj kuhinji. U viralnom videu, koji su pogledale stotine hiljada, otkrio je da vam krompir, kora od banane i vrećice čaja mogu pomoći da vaše cipele zablistaju kao nove.

Rekordna izgradnja autocesta u FBiH: Gdje se trenutno grade novi kilometri?

Rekordna izgradnja autocesta u FBiH: Gdje se trenutno grade novi kilometri?

"Jeste li znali da ako uzmete krompir i odrežete mali komadić, njime možete očistiti cipele", otkrio je on, a potom je pratiocima pokazao kako se riješio svih mrlja na bijelim tenisicama.

Zatim je otkrio da ako vam se cipele pokvase, sve što treba učiniti je da ih ubacite u sušilicu s pertlama koje ostavite van bubnja, i to na na pet minuta. Nakon toga, stručnjak je pokazao pratiocima kako se mogu riješiti neugodnih mirisa iz obuće.

@creative_explained

How to clean shoes naturally! 😲🤩 #shoes #lifehacks #cleaning #selfcare #tipsandtricks

♬ original sound - creative explained

"Samo uzmite dvije vrećice crnog čaja i ostavite ih u cipele preko noći, i bum, smrad će nestati", rekao je.

Stručnjak je na kraju pokazao kako svoje cipele možete učiniti sjajnima trljajući ih korom od banane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije