Američki doručak koji postaje popularan u Europi: Jedete li kikiriki puter sa džemom?

Doručak se smatra najvažnijim obrokom u danu, a jela koja ga prate toliko su ukusna da sve više restorana nudi opciju cjelodnevnog doručka i bruncha.
Baš kao i doručak, brunch uključuje osnovne namirnice poput kruha, jaja, putera, ali i slatkih dodataka poput džemova i kompota. Dok je u Sjedinjenim Američkim Državama sasvim uobičajeno konzumirati kombinaciju kikiriki maslaca i džema, bilo za doručak ili čak ručak, ovaj trend u Europi postepeno dobiva na popularnosti. Stoga u nastavku istražujemo ukusne i zdrave načine na koje možete uživati u ovom spoju.
Iako kikiriki puter ponekad prati loša reputacija, zapravo nudi brojne zdravstvene prednosti. Ključno je odabrati varijantu napravljenu od 100 posto prirodnih sastojaka, bez dodatnih aditiva. Također, vrlo ga lako možete pripremiti kod kuće – jednostavno blendajte kikiriki dok ne dobijete glatku smjesu.

Zatreslo se sve: Voditelj tokom prenosa uživo zabilježio strašan zvuk u studiju. Poslušajte
Ovaj orašasti namaz odličan je izvor biljnih proteina i zdravih mononezasićenih masti, koje pozitivno utječu na zdravlje srca i pomažu u regulaciji kolesterola. Konzumira se na razne načine, a neki čak tvrde da kašika kikiriki putera prije spavanja doprinosi mirnijem snu. Osim toga, bogat je vitaminima E, B3 i B6 te mineralima poput magnezija, kalija i cinka.
S druge strane, džem je brz izvor energije zahvaljujući prirodnim šećerima koji pomažu u podizanju razine energije. Najbolji izbor je domaći džem ili onaj bez dodatnih konzervansa. Osim što pruža slatki užitak, obogaćuje organizam vlaknima i vitaminima iz voća, uključujući i vitamin C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.