Alergična na svog voljenog muža: Čim me zagrli, vrištim od bolova...

Radiosarajevo.ba
Alergična na svog voljenog muža: Čim me zagrli, vrištim od bolova...
Facebook / Jutarnji.hr
"Alergična sam na svog supruga", rečenica je koju ste vjerovatno mnogo puta čuli.

Međutim, kada je u pitanju 29-godišnja Johanna Watkins, ona ima doslovno značenje. I kad ona to kaže, definitivno nikome nije smiješno, najmanje njoj.

Nesretna Johanna sama živi u svojoj sobi posljednjih godinu dana. Alergična je gotovo na sve - na prašinu, hranu, svjetlo, razne hemikalija, na supruga. Suprug Scott morao je izgraditi "sigurnu zonu" za Johannu, tj. sobičak bez prozora u kojoj je sve obavijeno plastičnim pokrivačem.

Johanna je posjetila čak 30 ljekara dok nije saznala što joj se događa. Dijagnoza ju je prenerazila - boluje od rijetkog sindroma zbog čega je alergična gotovo na sve. Pa čak i na ljude.

"Ne mogu joj se približiti. Čim je zagrlim, ona vrišti od bolova", kaže za Fox9 News , prenosi Jutarnji.hr, suprug Scott koji živi u prizemlju njihove kuće, potpuno izoliran od svoje supruge.

Ona živi u potpunom mraku na prvom spratu. Iz sobe samo izlazi kad odlazi ljekaru.

"Čim se otvore vrata, ja ga mogu osjetiti. Tijelo mi potpuno poludi, grlo mi se stegne... Neizdrživo!"

Dane provodi čitajući knjige, razgovara na telefon, šalje mailove, moli se... Što se tiče hrane, i tu je situacija komplicirana. Johanna smije jesti samo janjetinu, određenu vrstu govedine, mrkvu i svježe krastavce. Posljednjih godinu dana jede samo to, a jela joj priprema Scott.

Začudo, suprug Scott je usprkos svemu i dalje pozitivan kada je njihova budućnost u pitanju.

"Mogu se buniti zbog stotinu stvari, ponekad mi dođe da dignem ruke od svega, ali na kraju dana pomirim se sa situacijom. Imamo podršku divnih ljudi i to mi je najvažnije", rekao je Scott.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije