Indija / Ovako je izgledala svadba od 74 miliona dolara

17. 11. 2016. u 10:00:00 Anadolija

Shares: 0

Vijest da bivši indijski državni ministar G Janardhana Reddy udaje svoju kćerku Brahmani izazvala je bijes u javnosti ove zemlje. Takva vijest bila bi sasvim normalna da račun ove svadbe ne iznosi vrtoglavih 74miliona dolara.

Najava luksuzne svadbe kćerke bivšeg indijskog ministra, koja će trajati pet dana i pet noći, razbjesnila je narod Indije koji se bori sa teškom ekonomskom situacijom u ovoj zemlji.

Kako pišu indijski mediji, na svadbu su pozvane najveće zvijezde Bollywooda, a svadba će koštati čak 74 miliona dolara.

Da su u pitanju pretjerani luksuz i raskoš pokazuju pozlaćene pozivnice za svadbu sa LCD ekranom. Na pozivnici je moguće vidjeti mladu Brahmani i mladoženju Rajeeva, u pratnji pet bijelih konja.

Pripreme za svadbu počele su mjesecima ranije, a u samu organizaciju svadbe uključeni su i brojni bolivudski režiseri.

Zvanice su počele dolaziti na petodnevnu svadbu, a njihov smještaj organizovan je u novoformiranom selu unutar dvorca, gdje će svadba biti održana.

Saznaje se također da će Brahmani biti okićena nakitom od oko 10 miliona dolara, a njena vjenčanica koštala je dva miliona dolara.

U Indiji se vodi aktivna borba protiv pranja novca, zbog čega su iz korištenja izbačene novčanice od 500 i hiljadu rupija. Javnost je svadbu kćerke bivšeg ministraokarakterisala kao “odvratno pokazivanje bogatstva”.

Bivši indijski ministar Reddy, bivši je član vladajuće Narodne partije Indije pod vodstvom premijera Nerendra Modija. Reddy je osuđen na tri godine zatvora zbog optužbi za korupciju, no prošle godine je pušten na slobodu uz kauciju. U Indiji je samo u zadnje dvije godine zaplijenjeno 19 miliona lažnog novca. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA