Zašto slavni muškarci imaju nalakirane nokte?

Radiosarajevo.ba
Zašto slavni muškarci imaju nalakirane nokte?
Muškarci širom svijeta odlučili su da pošalju snažnu poruku i podršku djeci koja su prošla kroz neki oblik zlostavljanja.

Tokom mjeseca oktobra, australijska nonprofitna organizacija YGAP ohrabruje muškarce da učestvuju u kampanji Polished Man, tačnije da nalakiraju jedan nokat kako bi podigli svijest i prikupili sredstva za djecu koja su doživjela neki vid zlostavljanja.

I ove godine, slavni glumci poput Chrisa Hemswortha i Tylera Blackburna podržali su kampanju, tako što su razbili stereotip "muževnosti" i pokazali svoje moćne "man-ikure". Dame koje žele učestvovati, također trebaju osim nalakiranog nokta, podržati muškarce u nakani uz rečenicu "I prefer a #PolishedMan".

Sve je počelo je direktor YGAP-a Elliot Costello upoznao spašenu djevojčicu Theu u Kambodži. Ona je dvije godine trpjela zlostavljanje u sirotištu. Prije nego je otišao, nacrtala mu je srce na dlanu i nalakirala nokte plavom bojom.

Do sada je prikupljeno 257 hiljada dolara koje će biti preusmjerene u programe da oporavak i prevenciju traume za djecu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije