Google tvrdi: Njihov pametni telefon Pixel ima najbolju kameru ikada

Radiosarajevo.ba
Google tvrdi: Njihov pametni telefon Pixel ima najbolju kameru ikada
Sinoć je na velikom Googleovom "oktobarskom događaju" predstavljena nova serija Google pametnih telefona, koja ima naziv Pixel, te koja će doprinijeti napretku mobilnih tehnologija u Google svijetu.

Iako bi se mnogi složili s činjenicom da je sada već kasno za ulazak na tržište pametnih telefona, koje već ima određene glavne igrače na sceni, te dok ponuda raste a potražnja opada, u kompaniji Google nisu se obazirali na to.

Kasni ulazak na tržište nije predstavljao problem za Google, koji je pobudio veliku pažnju korisnika prvim pametnim telefonom koji je izradio sam, a o kojem su se već odavno raspredale priče u stručnim krugovima.

Kako smo i navikli, Google nudi samo najbolje, te ja tako njihov novi pametni telefon Pixel izrađen u dvije dimenzije, od 5 i 5.5 inča, s Qualcomm Snapdragon 2x procesorom i 4 GB RAM memorije. Uređaj je izrađen od poliranog stakla i aluminija, a zanimljivo je da u sebi sadrži USB Type-C priključak i čitač otiska.

Ono što su posebno tokom predstavljanja isticali iz Googlea kao prednost ovog telefona jeste kamera, koju su prozvali najboljom kamerom na svim pametnim telefonima, a zanimljiva su i nova softverska rješenja koja su doprinijela razvoju ovog telefona, kao i to da je ovo prvi pametni telefon s Google Assistantom, odnosno s odlikama umjetne inteligencije.

Cijena ovog telefona iznosi 649 $, što je dosta konkurentno u odnosu na Samsungove i Appleove uređaje, te se sada mnogi pitaju da li su napokon najveći proizvođači mobilnih tehnologija dobili pravu konkurenciju.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije