Vjerovali ili ne: Otvara se prvi restoran za gole goste

Radiosarajevo.ba
Vjerovali ili ne: Otvara se prvi restoran za gole goste
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

U Švicarskoj nije nezakonito biti go u javnosti sve dok osoba koja odluči biti bez odjeće ne bude nepristojna ili neuredna.

Nepostojanje zakona kojim se zabranjuje biti go u javnosti dovodi do nekih prilično slobodnih, zabavnih i neobičnih pojava kao što je Festival tijela i slobode u Zurichu, gdje goli glumci nastupaju na prepunim gradskim ulicama, piše The Mind Unleashed.

U gradu Baselu bi se do kraja mjeseca trebalo dogoditi nešto slično - za jedne oslobađajuće, a za druge čudno: otvaranje prvog restorana za goste bez odjeće.

I mušterije i osoblje će u restoranu biti bez odjeće. Još nije odlučeno hoće li vratar koji stoji ispred lokala biti obučen.

Garderober u ovom objektu služit će da gosti ostave mnogo više od kaputa i jakni - da odlože svu odjeću u kojoj dođu.

Na ovoj lokaciji bio je prvi gej bar u Baselu, otvoren 1974. Popularni restoran doživio je procvat devedesetih godina prošlog vijeka. No, kada je prestao biti popularno mjesto za izlaske, stvari su krenule nizbrdo. Bar se zvao "Elle et Lui" i konačno je zatvoren ljetos nakon požara, piše Index.hr.

Novi restoran i dalje je bez imena, a trebao bi biti otvoren krajem ovog mjeseca.

Prema riječima vlasnika, koji se jednostavno predstavlja kao Deigo, osoblje već radi i jelovnik je osmišljen.

Neki će posjetiti restoran iz radoznalosti da iskuse kako izgleda jesti u sobi punoj golih stranaca, dok će drugi to mjesto možda zavoljeti, jer uživaju u domaćoj kuhinji. Vlasnik najavljuje da će se bečki odrezak i krompir salata obavezno naći na jelovniku.

BZ - Zeitung fur die Region Basel piše da je nejasno koliko je velika potražnja za nudističkim restoranom. Ali bez obzira na to, Deigo je uzbuđen i nije zabrinut zbog sramežljivih stanovnika Basela.

Uvijek mogu ostaviti veš na sebi“, kaže on.

I u drugim zemljama bilo je eksperimenata s otvaranjem restorana za nudiste, ali niko nije uspio u tome. Još.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije