U travi snimljeno 'golemo stvorenje': Nećete vjerovati kojom brzinom se kreće ova kornjača

0
Radiosarajevo.ba
U travi snimljeno 'golemo stvorenje': Nećete vjerovati kojom brzinom se kreće ova kornjača
Foto: Screenshot/Twitter / Meka kornjača

Kroz cijeli život povezujemo pojam sporosti i kornjače, kopnene ili morske. Ove simpatične životinjice uvijek su bile označene kao spore, ali jedan video s Twittera dokazuje potpuno drugačije, piše Klik.hr.

Čovjek je u travi snimio kornjaču (Softshell turtle), koja je prvobitno izgledala usporeno i nezainteresovano, a potom je u sekundi otrčala dalje od čovjeka s kamerom. Divovske meke kornjače žive u različitim tropskim i subtropskim morima širom svijeta. 

Čudesna bića

Njihova prirodna staništa uključuju tople okeane poput Tihog, Atlantskog i Indijskog okeana, te se često mogu vidjeti u blizini obala, grebena i koralnih otoka. Njihova snažna tijela i sposobnost plivanja omogućuju im da preplivaju velike udaljenosti tokom svojih migracija.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Divovske meke kornjače također imaju izuzetnu dugovječnost, a mogu živjeti i do 80 godina. Njihova veličina i dugovječnost čine ih važnim simbolima u mnogim kulturama širom svijeta, a zaštićene su zakonima zbog svoje ugroženosti.

Pogledajte ovaj nevjerojatni snimak i brzinu kornjače.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije