Snimka koja je oduševila korisnike društvenih mreža: 43 miliona pregleda zbog - kornjačinih nogu

0
Radiosarajevo.ba
Snimka koja je oduševila korisnike društvenih mreža: 43 miliona pregleda zbog - kornjačinih nogu
Foto: Screenshot/Facebook / Isječak iz viralnog videa

Jedan simpatičan video kornjača pogledan je više od 43 miliona puta samo na Facebooku, a razlog tolikoj popularnosti sasvim sigurno leži u prednjim nogama kornjača. Zvuči kao neobičan razlog popularnosti, jasno, ali zaista se radi upravo o tome.

Mnogi su bili oduševljeni gledajući jednu od kornjača kako se kreće unazad i zamahuje prednjim nogama prema onoj drugoj, ali je bilo i onih koji su posumnjali u autentičnost snimke.

Nju su odmah potvrdili vlasnici kornjača koji su napisali kako oni ovakvo ponašanje znaju vidjeti u akvarijima svojih ljubimaca.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Ne stalno, naravno, ali kornjače u svakom slučaju zaista ovako zamahuju prednjim nogama.

Bilo je onih koji znaju da je to uglavnom ritual koji prethodi nježnom susretu u kakvom šašu (to je, jasno, pjesnička slika, jer kornjače nemaju nježne susrete u šašu, nego su vrlo praktične i nimalo romantične).

Nekada se ovakvo ponašanje može vidjeti i kada se radi o dokazivanju dominacije, iako je to ipak nešto rjeđi slučaj, prenosi Jutarnji List

Turtle Tickle Fight

Those little hands 🥹

Posted by LADbible Australia on Monday, January 23, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije