Ljubav kćerke prema ocu: Viralni video na TikToku pretvorio 'zaboravljenu' knjigu u bestseller

0
Radiosarajevo.ba
Ljubav kćerke prema ocu: Viralni video na TikToku pretvorio 'zaboravljenu' knjigu u bestseller
Foto: TikTok / Knjiga "Stone Maidens" i autor Lloyd Devereux Richards

Više od decenije, roman Lloyda Devereuxa Richardsa, "Stone Maidens", borio se za prodaje. Ali prošle sedmice, TikTok njegove kćerke doveo ga je na vrh Amazon bestsellera.

Richardsu je trebalo 14 godina da napiše misteriozni triler, koji je objavljen 2012. godine. Ali nikada nije uzeo maha, prodato je u samo nekoliko desetina primjeraka u protekloj deceniji, izvjestila je televizija CBC.

Njegova kćerka Marguerite objavila TikTok 8. februara skrećući pažnju na knjigu njenog oca, opisala je kako ju je napisao dok je radio puno radno vrijeme i odgajao svoju djecu, piše Insider.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Radio je kao korporativni advokat u kompaniji za životno osiguranje u Vermontu, SAD.

Snimila je svog oca kako kuca za starim kompjuterom na tavanu, a u pozadini svira "Beautiful Boy", pjesma Johna Lennona.

"Moj tata je proveo 14 godina da napište knjigu. Radio je puno radno vrijeme, a djeca su mu bila na prvom jestu. Ali je našao vremena za svoju knjigu", napisala je 40-godišnja Marguerite na TikToku.

@stonemaidens

It’s a beautifully written thriller on Amazon 🥹❤️ #stonemaidens #booktok #authorsoftiktok #thrillerbooks #books

♬ A Gentle Sunlight - James Quinn

Dodala je: "Voljela bih da dobije malo prodaje".

TikTok snimak je brzo postao viralan, skupio je 44 miliona pregleda na platformi do petka. Brojni komentari na videu govore kako žele kupiti knjigu ili su je već naručili.

"Vjerujte da ću ovo kupiti čim plata stigne na račun", navodi jedan konentar, koji je od tada dobio preko 19 hiljada lajkova.

"Stone Maidens" je priča o FBI agentu koji radi na slučaju serijskog ubice koji svakoj žrtvi ostavlja jezivu pozivnicu. Od petka je to bila najprodavanija knjiga na Amazonu i 48. najprodavanija u 2023. godini.

Skoro 90 posto od 872 kritika dalo mu je ocjenu od pet zvjedzica.

Kada je Marguerite pokazala svom ocu koliko joj je TikTok eksplodirao, on je bio dirnut do suza. Objavila je njegovu reakciju na drugoj TikTok objavi.

@stonemaidens

you all are amazing! Life can be hard and then it can be wonderful suddenly (still crying) #stonemaidens

♬ original sound - Lloyd Devereux Richards author

"Tako sam uzbuđen. To je jednostavno nevjerovatno. Sve ovo dugujem svojoj kćerci, zaista", rekao je Richards u radijskom intevjuu CBC-a.

"Samo sam oduševljen koliko su ljudi divni i koliko me podržavaju", rekao je. On je društvenu mrežu nazvao "Tick Tack" prije nego što se ispravio.

Richards je u intervjuu rekao i da je upravo završio nastavak romana. Njegovu prvu knjigu objavila je Amazonova podružnica, Thomas and Mercer.

Marguerite je rekla da je razmišljala o promociji očeve prve knjige nakon što je završio pisanje nastavka i da se nada da će "pronaći nekoliko čitalaca koji će cijeniti njegovu knjigu".

"On se brinuo za mene i ja želim da se brinem o njemu", rekla je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije