Turisti naručili tanjir tjestenine s jastogom, pa se šokirali urnebesnom cijenom

0
Radiosarajevo.ba
Turisti naručili tanjir tjestenine s jastogom, pa se šokirali urnebesnom cijenom
Foto: Collage / Turistima naplatili špagete s jastogom 506 eura

Cassidy i Leah Armbruster, sestre iz Wisconsina u Sjedinjenim Američkim Državama, koje svoja iskustva s putovanja dijele na TikToku, bile su na jugu Francuske kada su naručile tjesteninu s jastogom.

Njih dvije uživale su u plovidbi jahtom oko luke u blizini grada Eze na jugu Francuske kada je neko iz njihove pratnje naručio tjesteninu s jastogom. Ostale su zapanjene nakon što su za jedan tanjir dobile račun od 506 eura (989.5 KM).

Uprkos tome što su očekivale dašak luksuza s obzirom na to da su bile u regiji Azurne obale, cijena jela bila je daleko iznad njihovih očekivanja.

Mario, glumac magične misli

Mario, glumac magične misli

Jedan član njihove pratnje odabrao je tjesteninu s jastogom s brodskog jelovnika, ali nisu provjerili cijenu prije toga te su ostali šokirani kad su dobili račun od 506 eura (989.5 KM).

Sestre su od tada savjetovale drugima da "žive i uče" iz njihovog iskustva.

Znate li od čega je spravljena imitacija mesa jastoga za rižoto od plodova mora?

Znate li od čega je spravljena imitacija mesa jastoga za rižoto od plodova mora?

U videu koji su podijelile na TikToku, sestre su snimljene kako uzimaju veliki tanjir tjestenine s malog glisera i nose ga na svoju unajmljenu jahtu. Jelo se sastojalo od obilne porcije špageta i pola svježe kuhanog jastoga.

Dok su snimale taj ekstravagantni obrok, demonstrirale su kako izvaditi meso jastoga iz oklopa prije nego što su počele jesti.

@thevacationtwins

Replying to @Katie lol back to the €500 pasta conversation…💀 #girlmath #fyp #traveltiktok #traveltok #southoffrance #foryou #funnytiktok #americantiktok #collegefriends #americansabroad #europeansummer #traveleurope #girlstrip

♬ original sound - The Vacation Twins

Visoka cijena obroka izazvala je čuđenje njenih pratitelja, a neki su istakli da bi se "onesvijestili" zbog cijene.

"Doslovno rep jastoga i špagete sa strane", "Ti sastojci vrijede oko 19 eura (više od 37 KM)", komentarisali su, piše Mirror.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije