Trump najpraćeniji svjetski lider na Twitteru

Radiosarajevo.ba
Trump najpraćeniji svjetski lider na Twitteru
Američki predsjednik Donald Trump je postao najpraćeniji svjetski lider na Twitteru, premašivši čak i rimokatoličkog poglavara papu Franja po broju sljedbenika na popularnoj društvenoj mreži.  

Njujorška kompanija za odnose s javnošću i komunikacije Burson-Marsteller je objavila ove podatke, a s oko 40 miliona pratilaca, Trump je proteklog vikenda izbio u vrh liste od oko 890 naloga svjetskih lidera kao što su šefovi država i vlada.

Papa Franjo ima neznatno manji broj pratilaca na svim jezicima, a interesantno je da se na listi koju ovaj sajt prati ne nalazi bivši predsjednik SAD-a Barack Obama, koji ima više od 95 miliona pratilaca.

donaldtrump_screenshot.jpg - undefined
Šef digitalne službe u podružnici pomenute kompanije Matias Lifkens, koji je osnovao sajt Twitplomacy priznaje da su mnogi pratioci takozvani botovi ili je riječ o "uspavanim" nalozima.

On smatra da je Trump popularan upravo zbog toga što objavljuje vladinu politiku ili iznosi kontroverzne stavove baš putem ove društvene mreže.

"Trumpovi tvitovi pobuđuju mnoge interakcije. Njemu se izgleda dopada to što ima toliko pratilaca na Twitteru", smatra Lifkens.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije