Trump kritikovao dodjelu Oscara južnokorejskom filmu, uslijedio urnebesan odgovor

Radiosarajevo.ba
Trump kritikovao dodjelu Oscara južnokorejskom filmu, uslijedio urnebesan odgovor
Foto: Printscreen / Donald Trump

Američki predsjednik Donald Trump kritikovao je dodjelu Oscara južnokorejskom filmu Parazit.

Na korejskom je jeziku, ali je međunarodno prikazan s engleskim titlovima.

Trump je, imitirajući najavljivače s dodjele Oscara, kazao „I pobjednik je..film iz Južne Koreje“. Potom je pitao šta se to desilo.

„Imamo dovoljno trgovinskih problema s Južnom Korejom i onda im damo nagradu za najbolji film godine. Je li dobar? Ne znam. Ali možemo li se vratiti na, recimo, „Prohujalo s vihorom?“, kazao je Trump, referirajući se na stari film koji govori o vremenu građanskog rata, koji je u to vrijeme oborio rekord po broju Oskara, ali je kritiziran zbog rasističkih stereotipa i „nostalgije“ za ropstvom, piše BBC.

Video ovog Trumpovog govora možete pogledati OVDJE.

Uslijedio je kratak, ali jasan odgovor.

Odgovarajući na predsjednikovu kritiku, Neon, američki distributer Parazita, je napisao na Twitteru: „Razumljivo, ne može čitati“.

Sve što trebate znati o Parazitu - filmu koji je ušao u historiju Oscara

Najveći pobjednik sinoćnje dodjele Oscara nije bio film u kojem možete vidjeti psihopatskog klovna niti trbušnjake Brada Pitta. Upoznajte Parazita , taj hrabar, prigušen i divljački, uznemirujući društveni južnokorejski triler koji je postao prvi međunarodni dugometražni film, koji nije na engleskom jeziku, a koji je osvojio najprestižniji kipić na dodjeli nagrada Američke akademije filmskih umjetnosti i nauke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije