Savjeti / Svađate se s partnerom u izolaciji? Pravilo od 5 minuta moglo bi vam spasiti vezu

04. 04. 2020. u 19:57:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 2

Koliko god voljeli provoditi vrijeme sa svojim partnerom, nikom nije lako biti zatvoren u kući pa nervoza često izbija u obliku svađa.

Ako se i vi tokom izolacije češće svađate s voljenom osobom, u tome bi vam moglo pomoći pravilo od pet minuta o kojem je na Instagramu progovorila influencerica Grace Hazel koju prati nešto manje od 24 hiljade ljudi.

Radi se o jednostavnoj vježbi komunikacije u kojoj svako ima pet minuta da kaže kako se osjeća (bez napadanja druge osobe). Grace to naziva "nenasilnom komunikacijom".

"Ako nešto želite riješiti, pokušajte postaviti alarm na pet minuta od trenutka kad ste uzeli riječ. U tih pet minuta recite svoje argumente, pri čemu je drugoj osobi zabranjeno da vas prekida, verbalno ili izrazima lica. Nakon što vaših pet minuta istekne, osoba koja je slušala ima pet minuta da vam objasni što je ona čula od toga što ste rekli. Nakon toga, partner dobiva svojih pet minuta da kaže što misli", napisala je Grace.

Objasnila je da na taj način možete "nenasilno" pregovarati, izmjenjujući uloge svakih pet minuta, sve dok ne dođete do tačke gdje ste se složili, prenosi Index.hr

KOMENTARI (1)