Strimeru ukradeno više od 109 hiljada KM u kriptovalutama: 'Počeo sam se osjećati loše, drhtati'

0
Radiosarajevo.ba
Strimeru ukradeno više od 109 hiljada KM u kriptovalutama: 'Počeo sam se osjećati loše, drhtati'
Foto: Screenshot / Youtube / Strimeru ukradena velika količina kriptovaluta

Bilo je to tužan dan za jednog investitora u kriptovalute nakon što je završio opljačkan od strane online prevaranta.

Fraternidade Crypto ima više od 34 hiljade pretplatnika na YouTubeu i brazilski je influencer koji savjetuje svoje pratioce o NFT-ovima, kriptovalutama i blockchain igrama.

Tokom snimanja uživo krajem augusta, otvorio je notepad fajl na svom računaru koji je sadržavao privatne ključeve povezane s njegovim kriptovalutnim računima. Privatni ključ je kod sličan šifri. Pomaže potvrditi transakcije i dokazati vlasništvo nad blockchain imovinom.

Stigle trešnje - evo koliko iznosi kilogram omiljenog voća mnogih Bosanaca i Hercegovaca

Stigle trešnje - evo koliko iznosi kilogram omiljenog voća mnogih Bosanaca i Hercegovaca

To bi bilo kao da otvorite svoje bilješke na telefonu tokom livestreama i da se prikažu vaši prijavni podaci za sve vaše račune. Fraternidade Crypto je prekinuo stream i pokušao brzo prenijeti svoja sredstva kad je shvatio šta se dogodilo, a zatim je otkrio da se ne može prijaviti.

Influenser iz Sao Paula objavio je drugi livestream prikazujući kako plače. Objasnio je da mu je ukradeno 60 hiljada dolara (109,3 hiljade KM) u kriptovalutama i molio je lopova da ih vrati.

Sreća u nesreći: Igrač tvrdi da mu je video igra spasila život

Sreća u nesreći: Igrač tvrdi da mu je video igra spasila život

"Jučer je bio jedan od najgorih dana u mom životu. Kao da sam se smrznuo u tom trenutku, kao što vidite na videu. Zaustavio sam video otprilike 15 do 20 sekundi kasnije. Počeo sam se osjećati loše, drhtati.

Trebao sam prenijeti sredstva što je prije moguće. Sredstva su bila u bazenu likvidnosti, nisu bila u novčaniku, samo oko 100 dolara ili tako nešto.

I onda se ne sjećam. Sve je išlo tako brzo i osjećao sam se jako loše. Kad sam krenuo prenositi sredstva, pojavila se greška. Nisam mogao vjerovati da prolazim kroz ovo", rekao je u videu.

Otkrio je da je otišao u policijsku stanicu prijaviti zločin, a zatim se prijavio na svoj Discord kanal kako bi našao nešto utjehe. Tamo je dobio poruku od nekoga ko ga je zamolio da razgovara s njim.

"Skoro sam mu rekao, 'Ne mogu sada razgovarati, užasno sam zeznuo'", prisjetio se Fraternidade Crypto.

Nevjerovatno, lopov je vratio 50 hiljada dolara influenseru.

Fraternidade je otkrio: "Rekao je, 'Ovdje sam pogriješio, znam da sam napravio nešto loše', i samo je spustio slušalicu i otišao".

"Neću reći njegovo ime jer je čovjek to vratio i nema razloga da ga uništim, iako je ono što je učinio bilo pogrešno. Možda sam postao blag, sramim se što prolazim kroz ovo, osjećam se neugodno. Samo želim spavati", zaključio je.

Naučnici otkrili izgubljeni kontinent nakon 375 godina

Naučnici otkrili izgubljeni kontinent nakon 375 godina

Još uvijek pokušava dobiti preostalih 10 hiljada dolara nazad. Odlučio je zadržati svoje livestream videe kao 'upozorenje' drugima o opasnostima situacije poput ove, piše Unilad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije