Šta prvo vidite? Ova optička iluzija otkriva nešto o vama

0
Radiosarajevo.ba
Šta prvo vidite? Ova optička iluzija otkriva nešto o vama
Foto: TikTok / Šta prvo vidite na slici?

Ova optička iluzija govori nešto o vama samima, pokušajte otkriti jeste li ljubitelj slobode ili vam je rutina na prvom mjestu.
 
Ova neobična optička iluzija može otkriti volite li rutinu ili slobodu – a ljudi ne mogu vjerovati koliko je tačna. Optičke iluzije i druge mozgalice i zagonetke nisu samo zabavan način da provedete vrijeme već vas mogu i naučiti nešto o tome kako vaš mozak funkcioniše.

Neke čak otkrivaju kakav vam je tip osobnosti jer se često oslanjaju na brze pretpostavke koje vaš mozak donosi kako bi vas procijenio, prenosi Mirror.

Ovaj evolucijski trik znači da je ono što vidimo zapravo stotinama milisekundi iza stvarnosti jer naš mozak mora obraditi i interpretirati slike i reagirati na njih što je brže moguće.

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

Budući da se naši mozgovi oslanjaju na pretpostavke temeljene na informacijama koje već posjedujemo, može otkriti na koji se način vaš mozak automatski aktivira i može vam reći nešto o vašoj osobnosti, a također vam može pokazati neke od vaših potencijalnih slijepih tačaka.

Šta prvo vidite na slici?
Foto: TikTok: Šta prvo vidite na slici?

Ako prvo vidite gumene medvjediće, Mia objašnjava u svom videu, onda ste vrlo organizirana i tačna osoba. Vi cijenite produktivnost i uvijek pokušavate maksimalno iskoristiti svoje vrijeme. Međutim, ako na prvi pogled vidite grožđe, onda žudite za avanturom i slobodom, primijetila je, dodajući da oni koji u početku vide grožđe nalaze mir s prirodom i daju prednost kvaliteti ispred kvantitete kada je riječ o odnosima.

Ovu optičku iluziju prva je objavila kreatorica sadržaja Mia Yilin koja je poznata po svojim interpretativnim iluzijama na TikToku. Ono što prvo vidite može vam reći jeste li organizirana osoba kojoj je prioritet tačnost i rutina ili vrsta osobe koja slobodu stavlja iznad svega.

[tiktok]https://www.tiktok.com/@mia_yilin/video/7304062295850732801[/tiktok]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije