Sreća je kratko trajala: Kanađani popušili gotovo sve zalihe marihuane

Radiosarajevo.ba
Sreća je kratko trajala: Kanađani popušili gotovo sve zalihe marihuane
Samo četiri dana nakon što su legalizirali marihuanu Kanda se našla u velikom problemu - dolazi do nestašice trave.

Tačnije vlasnici dućana u pokrajini Alberta kažu kako nemaju dovoljno zaliha te da bore biku s novom nabavkom, piše CBC.

Vladina organizacija Alberta Gaming, Liquor and Cannabis Commission otvorila je još 14 licenciranih trgovina od srijede što znači da ih do sada ima 31 - više nego u ijednoj drugoj kanadskoj pokrajini.

Kanada zakonito duva: Marihuana od ponoći legalna u ovoj zemlji

AGLC je službeni dobavljač kanabisa u toj pokrajini, a nudi proizvode od preko 15 proizvođača. Nedostatak zaliha na web stranici trgovca AGLC-a znači da trgovine uopće ne mogu naručivati kanabis kako bi popunile police, a nekoliko trgovina u Edmontonu zatvorilo je svoja vrata nakon što im je ponestalo marihuane.

"Trebali su raditi na opskrbi prije nego što su legalizirali", zaključio je Patrick Wallace, vlasnik jedne od trgovina koje prodaju travu.

I njemu je ponestalo kanabisa, ali trgovinu nije privremeno zatvorio, kao mnogi drugi, jer i dalje može prodavati pribor.

Po novom zakonu, Kanađani u dobi od najmanje 18 ili 19 godina (skoro 21 u Quebecu) moći će kupiti do 30 grama kanabisa i uzgajati do četiri biljke kod kuće.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije