"U sobi mi se osjetio miris ribe, ali uzrok nikako nisam mogla naći: Onda sam otkrila opasan razlog"

0
Radiosarajevo.ba
"U sobi mi se osjetio miris ribe, ali uzrok nikako nisam mogla naći: Onda sam otkrila opasan razlog"
Foto: Pexels / Ilustracija

Mislila je da je problem u kupaonici, pa je detaljno očistila, ali miris se i dalje zadržao. Kad je shvatila da ga se ne može riješiti, odlučila se ozbiljnije posvetiti problem i naišla na zabrinjavajuće otkriće.

Žena je pokušala otkriti otkud neugodan miris ribe (ako vam se dogodilo prije, prepoznat ćete) u njenoj spavaćoj sobi i ubrzo je shvatila o čemu se radi. Šokirala se kada je otkrila razlog neugodnog mirisa.

Claudia Anderson nije se mogla riješiti dugotrajnog neugodnog mirisa, pa je odlučila proguglati problem i shvatila da je to možda zbog opasnog električnog kvara u njezinoj spavaćoj sobi.

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

"Evo nečega što nisam znala o potencijalnoj opasnosti od požara dok mi se nije dogodilo. Nekoliko sedmica, suprug i ja smo ulazili u spavaću sobu i pitali se zašto smrdi na ribu i nismo htjeli nikome reći o tome jer nam je bilo malo neugodno", priča djevojka, upozoravajući druge na ono što se može dogoditi svakome.

Objasnila je kako su prvobitno mislili da je problem s vodovodom i pretpostavili da odatle dolazi miris ribe.

@mrsclaudiaanderson

Fishy smell in your bedroom? CALL AN ELECTRICIAN!!! #fishysmell #fishysmellinbedroom #electrician #sparky #callanelectrician #firehazard #electricalemergency #bedroom #bedroommakeover #ensuite #fire #firesafety

♬ original sound - Claudia Anderson

"Provjerili smo umivaonik, pobrinuli se da WC bude super čist, očistili sve u tušu... sve, ali miris se i dalje zadržao", ističe Claudia. Kad je shvatila da je miris još prisutan, odlučila je još malo istražiti problem kako bi vidjela može li doći do rješenja i tada je naišla na zabrinjavajuće otkriće.

Šokirana činjenicom da je električni kvar možda uzrok mirisa, zamolila je porodicu za pomoć. Svekar koji je električar došao je pogledati njihov problem.

"Bukvalno nikad, nikad ne bih pogodila o čemu se radilo", kaže Claudia pokazujući žice i kutiju s osiguračima, koji su uzrokovali problem.

"Ovo je spojeno na našu kupaonicu i tu je naša spavaća soba. Pa svaki put kad smo ušli ovamo, mislili smo kako miriše na ribu, ali to je zapravo bila žica koja se odvojila, i topila plastiku s unutarnje strane utičnice. Pogledajte to. To je zastrašujuće", priča Claudia i ističe:

"Imali smo toliko, toliko sreće da smo to uhvatili prije nego što je planulo."

Koristeći svoju situaciju, upozorila je druge da pozovu električara ako ikada osjete nepoznati miris ribe. Mnogi su je brzo pohvalili za podizanje svijesti, piše Mirror.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije