"Singl princ" na bijelom konju: Italijan oženio sam sebe i oduševio svijet

Radiosarajevo.ba
"Singl princ" na bijelom konju: Italijan oženio sam sebe i oduševio svijet
Pixabay / Ilustracija
Nello Ruggiero, 40-godišnji državljanin Italije, iz mjesta Sant Antonio Abate, posao je svjetska atrakcija nakon što je odlučio oženiti sam sebe.

Da, dobro ste pročitali, Nello je oženio sam sebe, želeći da se usprotivi marginalizaciji koju u društvu doživljavaju osobe koje nisu u vezi ili braku, prenosi italijanska Republica.

On je sebi rekao "sudbonosno da" na proslavi koju je sam sebi organizovao, te budući da na ovoj neobičnoj svadbi nije bilo mladenke, Nelo je poručio da misli kako nikada neće voljeti nikoga drugog više nego sebe.

"Štaviše, voljeti samog sebe je najljepša stvar koja može da se dogodi ljudskom biću: samo tako se može postići unutrašnji mir“, kazao je mladoženja.

Vjenčanje je prenosio tv show "Šef proslava", ali ovaj Italijan objasnio je da bi se oženio sobom i bez kamera.

"Prije svega zbog mojih roditelja, koji su stari. Jedini sam bio neženja od petoro braće i sestara, htio sam da ih uvjerim da se osjećam dobro ovako“, dodao je.

Rekao je i da su njegovi roditelji „svadbu“ odlično prihvatili, prenijela je Republika.

Mladoženja je stigao na vjenčanje na bijelom konju, a gosti koji su ga čekali, mislili su da će zapravo proslaviti njegov 40. rođendan – umjesto toga našli su se na ovom neobičnom vjenčanju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije