Sad je pravo vrijeme za mjesečevu dijetu koja topi masti: Skida 3 kilograma u 24 sata

1
Radiosarajevo.ba
Sad je pravo vrijeme za mjesečevu dijetu koja topi masti: Skida 3 kilograma u 24 sata
FOTO: Pixabay / Ilustracija

Ako ste ikad (a, ko nije?) poželjeli brzinski skinuti nekoliko kilograma, vjerojatno se pronašli neku od popularnih dijeta. Razne dijete i načini mršavljenja dobivaju i gube na popularnosti, no jedna dijeta nikad ne izlazi iz trenda. Riječ je o mjesečevoj dijeti koja se prakticira u vrijeme punog Mjeseca.

Ona koristi snagu mjesečeve gravitacije o kojoj ovisi količina vode koju će tijelo zadržati. Ova dijeta je zapravo post koji se provodi 24 sata tokom kojih se trebate potpuno suzdržati od konzumiranja hrane, a za to vrijeme trebali biste izgubiti do 3 kilograma.

Tokom ove dijete ne biste smjeli unositi kalorije, no smije se piti voda i nezaslađeni čaj. Pojačani unos vode dovodi do detoksikacije i čišćenja organizma, a trebali biste popiti najmanje 2 litre vode.

U Neumu jutros 13 stepeni: Meteorolozi objavili prognozu do utorka - bit će i kiše i sunca

U Neumu jutros 13 stepeni: Meteorolozi objavili prognozu do utorka - bit će i kiše i sunca

Kafa je dozvoljena, također nezaslađena te bez dodataka poput mlijeka, no ako vam je, uz mršavljenje, cilj i detoksikacija organizma, pokušajte se na tih 24 sata suzdržati od kafe. Alkohol je strogo zabranjen.

Post se započinje prije ili tačno u vrijeme mjesečeve mijene jer se tad mijenja i lunarno polje na zemlji. Najbolji dan za mjesečevu dijetu je dan punog mjeseca ili uštap i tad se može očekivati najveći gubitak kilograma, no svaka mjesečeva mijena će donijeti rezultate, piše Story.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije