Ronioci snimili ogromnu 'ribu sudnjeg dana': Neki vjeruju da može predvidjeti zemljotres

0
Radiosarajevo.ba
Ronioci snimili ogromnu 'ribu sudnjeg dana': Neki vjeruju da može predvidjeti zemljotres
Foto: Printscreen / Riba 'sudnjeg dana'

Ronioci sa Tajvana bili su šokirani kada su naišli na ogromnu ribu poznatu i kao 'riba veslo', za koju se vjeruje da je predznak zemljotresa, a koja je imala misteriozne rupe u tijelu.

Na snimku snimljenom sa obale Ruifanga, ronioci se mogu vidjeti kako okružuju 'svjetlucavo srebrno stvorenje' dok pliva blizu površine. U jednom trenutku, jedan od ronilaca ispružio je ruku i dodirno ribu koju lokalci zovu i 'riba sudnjeg dana'.

Ronioci su procijenili da je riba bila duga oko dva metra, ali se ne može porediti sa njihovom maksimalnom veličinom koja iznosi 17 metara, najdužom od bilo koje koščate ribe.

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

Životinje je takođe imalo misteriozne kratere širom tijela, za koje stručnjaci vjeruju da ju je napala ajkula, piše NY Post

Stručnjaci također tvrde da teorija da ova životinja predviđa zemljotres nije zasnovana na činjenicama.

"Ne postoje naučni dokazi o povezanosti, tako da mislim da ljudi ne treba da brinu. Vjerujem da ove ribe imaju tendenciju da se podignu na površinu kada je njihovo fizičko stanje loše, uzdižući se na vodenim strujama, zbog čega su često mrtve kada ih pronađu", rekao je seizmolog.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije