Putin je imao isti broj plastičnih operacija kao i prosječna Instagram starleta

4
Radiosarajevo.ba
Putin je imao isti broj plastičnih operacija kao i prosječna Instagram starleta
Foto: EPA-EFE / Vladimir Putin na fotografijama od 2000., 2010. i 2020. godine

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je, bez sumnje, čovjek o kojem se proteklih mjesec dana najviše priča na svijetu.

Interesovanje medija za njega veće je nego ikad, a pored političkih poteza koje vuče, mnoge zanima nešto više o njegovoj pozadini, životnoj priči, porodici, bračnom životu, razvodu, djeci koju je dobio u braku i navodno vanbračno.

Među brojnim temama koje se nameću kada je riječ o Vladimiru Putin je ta da ne stari, zapravo kako vrijeme prolazi izgleda sve mlađe.

Mijatović uputio apel uoči sjednice NSRS: Budite pametni, Dodik kreće u novu tragičnu avanturu!

Mijatović uputio apel uoči sjednice NSRS: Budite pametni, Dodik kreće u novu tragičnu avanturu!

Vladimir Putin u oktobru će napuniti 70 godina, a danas izgleda možda i bolje nego kada je bio u četrdesetim i pedesetim — gotovo da nema bore i djeluje mnogo odmornije. Najviše je primijetna promjena u predjelu očiju - podočnjaci i kapci. Predsjednik Rusije nerijetko izgleda natečeno što je još jednom podiglo sumnju da je zavisnik od estetske medicine, piše Blic.rs.

Mediji se tvrdnjama da Putin koristi filere i botoks bave još od 2009. godine, a britanski hirurg Jared Lamb tvrdio je i kasnije da je očigledno da su na licu ruskog predsjednika izvođene neke intervencije.

Lamb je 2019. komentarisao da je Putin želio da svi zaborave na njegov "štreberski izgled" i da se transfomiše u "opasnog momka".

"To mora da se radi postepeno i na način koji crte lica naglašava zadržavajući svježinu i uz postizanje laskavog efekta. Imao je isti broj zahvata kao prosječna Instagram zvijezda, ali su urađeni tako da je promjena minimalna i neupečatljiva", kaže Lamb.

Tvrdnje da Putin, koji je tada bio premijer, koristi botoks pojavile su se prvi put 2011. godine, kada je on stigao na jedan sastanak s velikom modricom ispod oka. To je privuklo toliko pažnje da je njegov portparol morao sve da demantuje.

"Vjerovatno je samo tako palo svjetlo. Premijer je umoran", rekao je PR.

Ruski liberalni časopis "Nova vremena" konsultovao se 2012. sa četvoricom estetskih hirurga i svi su bili saglasni da se on podvrgavao nekim operacijama. Dodali su i da je očigledno da Putin koristi botoks za čelo, da je podizao očne kapke i da ima filere u obrazima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije