Tajne vitalnosti: Profesionalna plesačica ima 105 godina i neće u penziju

Radiosarajevo.ba
Tajne vitalnosti: Profesionalna plesačica ima 105 godina i neće u penziju
Foto: Facebook / Eileen Kramer

Eileen Kramer je u novembru prošle godine navršila 105 godina i još je vitalna profesionalna plesačica i plesna koreografkinja iz Australije.

Kaže da nema namjeru usporiti.

„Osjećam se isto kao i uvijek, kao da su moja unutrašnjost i moj duh ostali isti. Kada imaš 30 godine ne može ni zamisliti da ćeš jednog dana napuniti 105. Iskreno, ne osjećam se puno drugačije nego tada, i dalje radim i još uvijek mi dolaze kreativne ideje“, rekla je Kramer, prenosi The Courier.

Prisjećajući se vremena kada je bila puno mlađa, kaže da je bila članica Bodenwieser Balleta, prvog savremenog plesnog društva u Australiji, i još se sjeća svog debitantskog nastupa.

„Bilo je oko 1922. godine u dvorištu kuće u Mosmanu. Imala sam osam godina i plesala dok je moj brat svirao. Bio je to veliki trijumf“, dodala je.

Priča da je za nju nastupanje bilo najprirodnija stvar, a da o odlasku u penziju ni ne razmišlja, piše 24sata.hr.

Otkrila je da će nastaviti raditi sa filmskom producenticom i koreografkinjom Sue Healey iz Sydneyja na plesnom filmu pod nazivom „Lady of the Horizon“, koji bi trebao biti objavljen ove godine, ako sve bude išlo po planu.

Otkriva i svoju tajnu dugovječnosti i vitalnosti.

„Uspjela sam živjeti onako kako sam željela cijeli svoj kreativni život, pa mislim da je to pomoglo. Nekad sam pušila, ali nikada nisam bila ovisnica. Sada ne pušim i ne pijem, osim čaše vina s vremena na vrijeme. Nemam vremena ni interesa za traženje stimulacija ili zadovoljstava tog tipa“, rekla je Kramer.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije