Praktični savjeti za kuhanje: Znate li čemu služi rupa na tavi?

2
Radiosarajevo.ba
Praktični savjeti za kuhanje: Znate li čemu služi rupa na tavi?
FOTO: Pixabay / Tava

Rupu na dršci od tave i šerpi do sada ste sigurno koristili kako bi zakačili posudu da visi. To je idealno rešenje za male kuhinje u kojima nema dovoljno prostora na policama ili u kuhinjskim elementima.

Jednostavno, zakačit ćete tavu na kuku i ostaviti do naredne upotrebe. Ovako skladištenje tave čuva posuđe od bržeg propadanja jer nisu izloženi ogrebotinama i potencijalnim oštećenjima.

Stavljanjem u ormar ili fioku sa drugim posuđem rizikujemo mehanička oštećenja. Osim toga, tava koji visi na zidu ima pristup svježem vazduhu, pa je manje sklon hrđanju. Ali to nije sve. Međutim, njena svrha je višestruka, a malo ko zapravo zna čemu ona još služi.

Predrag Kojović: Dodika neće biti. Trojka 'nema oraha u džepovima'

Predrag Kojović: Dodika neće biti. Trojka 'nema oraha u džepovima'

Rupu na dršci od tave možete da iskoristite kako biste, prilikom kuhanja, u nju stavili kuhaču ili kašiku kojom miješate hranu. Često prilikom kuhanja kuhaču stavljamo pored tave i time dodatno prljamo radnu površinu.

Međutim, tave su pravljene tako da imaju poseban prostor za kuhače i kašike, pa je dovoljno da ih provučete kroz rupu na dršci od tave i tako je držite do naredne upotrebe. Ovo je veoma i praktično, jer nećete morati dodatno da čistite radnu površinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije