Postoje samo 4 vrste parova: Kojoj vi pripadate?

Radiosarajevo.ba
Postoje samo 4 vrste parova: Kojoj vi pripadate?
Nauka je napokon uspjela pronaći način kako da veze smjesti u četiri kategorije.

Naučnici koji se bave proučavanjem veza i odnosa proučavali su 400 nevjenčanih parova u 20-ima, te došli do ovih kategorija parova, piše Index.hr

Skloni konfliktu i jako zaljubljeni

Svi znamo jedan takav par – malo su zaljubljeni, malo se ne podnose. Svađe ih razdvajaju, a strast ponovno spaja. Kad su zajedno, nevjerojatno su zaljubljeni i posvećeni jedno drugom, a kad nisu, najčešće su toliko razdvojeni da se vjerojatno ne bi ni pozdravili na ulici.

Ovisni o drami

Čak i kad nema razloga za dramatiziranje, vi ga nekako uvijek pronađete. Kad je u pitanju bilo kakvo donošenje odluka, to najčešće svako radi za sebe, bez da se konsultira s drugom osobom, a upravo se tu otvara prostor za novu dramu. Ta vas nestabilnost hrani i čini vam vezu uzbudljivom, ali oprez – istraživanja pokazuju da su ovakvi parovi jako skloni prekidu.

Društveni par

Oboje ste društvene osobe, a vaša veza nije samo vaša – svakodnevno je upotpunjujete druženjem s drugim ljudima, koje gledate kao sastavni dio vašeg odnosa. Zajednički prijatelji vas zbližavaju, a dobra vijest je i da su ovakvi parovi dugoročno jako održivi.

Fokusirani jedno na drugo

Nemate ništa protiv društva, ali nekako vam je najdraže stvari raditi udvoje. Svoje potrebe stavljate ispred svih ostalih, a nemate nikakav problem s povremenim izoliranjem od vanjskih utjecaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije