Posao iz snova: Putujte svijetom, jedite i zaradite 112.000 KM

Radiosarajevo.ba
Posao iz snova: Putujte svijetom, jedite i zaradite 112.000 KM

Ukoliko su egzotična kuhinja i isprobavanje novih jela vrhunac svakog vašeg putovanja, onda je kompanija Vibrant Vegan Co. objavila konkurs za vaš posao iz snova.

Naime, ova britanska kompanija u potrazi je za „šefom okusa“, tj. osobom koja će putovati svijetom i isprobavati novu hranu.

Odabranom kandidatu bit će plaćeni svi putni, smještajni i prehrambeni troškovi, kao i 28 dana godišnjeg odmora. Za godišnju platu od 66.000 dolara (oKo 112.000 KM), „šef okusa“ će četiri mjeseca provesti u zemljama kao što su Indija, Kina, Turska, Čile, Meksiko i Japan gdje će otkrivati nove, egzotične sastojke i recepte koje će kompanija koristiti za svoje proizvode.

Tokom 35-satne radne sedmice kandidat je dužan pomoći kompaniji Vibrant Vegan Co. da uspostavi pratnerstva s inostranim firmama kako bi imala izvor novih sastojaka.

Iz kompanije Vibrant Vegan Co. ističu da kandidat mora imati najmanje tri godine iskustva u poslovanju s hranom ili kao kuhar.

Kompanija Vibrant Vegan Co. usmjerena je na vegane, od kandidata se ne zahtijeva da bude vegan, ali se traži da bude fokusiran na biljne sastojke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije