Pojedini influenseri u Kini sedmično zarađuju više od 15 miliona eura

0
Radiosarajevo.ba
Pojedini influenseri u Kini sedmično zarađuju više od 15 miliona eura
Foto: Screenshot / Zheng Xiang Xiang se obogatila zahvaljujući prodaji

Poznato je kako influenseri danas zarađuje velike svote novca, a u Kini njihove zarade premašuju sve granice.

Zheng Xiang Xiang je nova viralna streamerka koja je u samo sedam dana ostvarila impresivnih 100 miliona juana (16,99 miliona eura/33,2 miliona KM) od prodaje proizvoda.

Vjerovatno se pitate, što čini Xiang Xiang tako posebnom?

World Dog Show 2024: Najljepša Shiba Inu na svijetu iz Bosne i Hercegovine

World Dog Show 2024: Najljepša Shiba Inu na svijetu iz Bosne i Hercegovine

Live streamerka, koja neprestano nosi sličnu crnu haljinu na preklop, poznata je po svom ozbiljnom i ubrzanom načinu predstavljanja proizvoda. A pod tim mislimo da svakom proizvodu posveti samo tri sekunde.

Njezina rutina je sljedeća: Pomoćnik joj predaje kutiju, ona pokazuje proizvod, navodi cijenu i gura ga dalje. Bez dodatnih prodajnih tehnika i daljnjih opisa. Ako trepnete, vjerovatno biste proizvod potpuno propustili.

Live streamove Xiang Xiang također karakteriziraju hrpe Hermes kutija u pozadini. Svi proizvodi koje prodaje smješteni su u karakterističnim narandžastim kutijama.

Međutim, nemojte da vas luksuzne kutije zavaraju. Navodno su svi njezini proizvodi prodavani po cijenama nižim od 10 juana (1,73 eura).

Njihova niska cijena također implicira da je prodala otprilike deset miliona jedinica u protekloj sedmici kako bi zaradila 100 miliona juana.

Iako je Xiang Xiang svježe lice za mnoge, zapravo je u poslu live streama od 2017. godine. Međutim, njezina popularnost eksplodirala je u oktobru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije