Influenserica otkrila kako izgledati savršeno na fotografijama: 'Ovako zapravo izgledam!'

0
Radiosarajevo.ba
Influenserica otkrila kako izgledati savršeno na fotografijama: 'Ovako zapravo izgledam!'
Foto: Instagram / Influenserica otkrila istinu

Sara Puhto je 26-godišnja blogerica koja redovno objavljuje 'stvarne' slike svog tijela, te zagovara pozitivnost tijela.

Naime, kako tvrdi, dosadilo joj je na društvenim mrežama gledati slike pune Photoshopa i savršenosti, pa je odlučila pokazati kako izgleda stvarnost iza tih fotografija te uz savršene, objavljuje i one realne fotografije, snimljene trenutak prije ili poslije poziranja za Instagram.

"Preplavljeni smo fotografijama 'savršenstva' na društvenim mrežama i reklamama koje nam poručuju kako promijeniti svoje tijelo. Zašto se ne bismo fokusirali da promijenimo način na koji gledamo na svoje tijelo. Ne fokusirajte se na negativnosti, nego na prihvaćanje i zaljubljivanje u ono što ne volite na sebi. Imate tijelo koje imate i ono vam omogućuje da živite život", kaže Sara.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Poručuje da Instagram nije realnost i da svi imamo dobre i 'loše' fotografije. "Biramo koje slike hoćemo, a koje nećemo podijeliti s javnosti. Lijepa si takva kakva jesi. Čak i one 'loše' fotografije su ti i čudesna si", dodaje ona.

Kaže da je ona prije pozirala na tačno određen način kako ne bi na fotografija ispala 'krupnije', a najveću je muku mučila sa svojim trbuhom. "U stvarnosti svi imamo salo na trbuhu. Naši se trbuščići skupljaju, prave valjuške, koža nam se savija. Svi mi imamo različita tijela", priznaje.

Proćelavi i krezavi David Beckham: Ovako su 1998. predviđali njegov izgled za 2020. godinu

Proćelavi i krezavi David Beckham: Ovako su 1998. predviđali njegov izgled za 2020. godinu

Finska spisateljica objašnjava kako je uobičajeno da se žene upoređuju s onim što vide na društvenim mrežama i kako to može naštetiti samopouzdanju.

"Ne dopustite da vas način na koji se osjećate o svom tijelu spriječi u uživanju u životu. Ne dopustite da vas vaša nesigurnost spriječi u stvaranju uspomena, zato što se za nekoliko godina želiš prisjetiti svega onoga što si doživio sa svojim prijateljima i ne razmišljati o činjenici da si rano otišao jer se nisi osjećao dobro ili zato što je neko snimio tvoju 'lošu' fotografiju", nastavila je.

Za kraj je dodala i da smo svi sami sebi najveći kritičari. "Naša tijela izgledaju drugačije u različitim položajima. Nijedan nije gori od drugog samo zato što se jedan ne veliča u medijima", zaključila je. Njene objave oduševljavaju veliki broj ljudi koji joj redovno u komentarima zahvaljuju što je "stvarna, realna i hrabra", piše Yahoo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije