Njenim životom upravlja Kanye West, lice joj je svaki dan sve tužnije, zabranjeno joj je i da govori

2
Radiosarajevo.ba
Njenim životom upravlja Kanye West, lice joj je svaki dan sve tužnije, zabranjeno joj je i da govori
Foto: Društvene mreže / Bianca Censori i Kanye West

Većinu ljeta Kanye West, sada službenog imena Ye, i njegova supruga Bianca Censori šokiraju javnost svojim odjevnim kombinacijama i ponašanjem.

I dok svijet kuje razne teorije oko toga jesu li zaista u braku, kakav je njihov odnos i je li sve ovo šta izvode po Europi samo još jedna u nizu Kanyeovih ideja za privlačenje pozornosti, čini se da je Biancino lice svakom fotografijom sve tužnije.

Traži li ona zaista pomoć ili je sve prikazano izrežirana predstava, svojevrsni performans? Odgovor vjerojatno nećemo doznati u skorije vrijeme, ali zabrinutost njezinih prijatelja govori dovoljno u prilog tome da se sve ovo možda odvija protiv njezine volje.

Prvomajski praznici u BiH: Provjerili smo kakve su trenutne cijene mesa

Prvomajski praznici u BiH: Provjerili smo kakve su trenutne cijene mesa

Ko je Bianca Censori?

Iako internet o svakome zna gotovo sve, o Bianci Censori jedva da zna išta osim da je rođena u Melbourneu te da je na tamošnjem sveučilištu magistrirala arhitekturu. Njene su društvene mreže iščezle, a datum rođenja niko ne navodi sa sigurnošću. Tako negdje možete naići na informaciju da je rođena 5. januara 1996., a neki pak spominju i 1994. godinu kao opciju.

Međutim, riječ je o potpuno neprovjerenim stranicama tako da je tačnost ijedne od ovih godina vrlo upitna.

Supruga poznatog pjevača izazvala lavinu kritika na društvenim mrežama: 'Protjerajte je iz Italije!'

Supruga poznatog pjevača izazvala lavinu kritika na društvenim mrežama: 'Protjerajte je iz Italije!'

Njenog LinkedIn profila više nema tako da i za obrazovanje te karijerni put kao izvor informacija trebamo uzeti druge medije koji pišu da je, nakon prvostupničke diplome, godinu dana radila kao dizajnerski konsultant, a potom tri godine kao studentica arhitektica.

Nakon što je magistrirala, što je bilo negdje u razdoblju 2019. i 2020. godine, iz Australije seli u Los Angeles gdje je krajem 2020. bila jedna od troje arhitekata koje je Kanye zaposlio na svom projektu "YEEZY HOME" koji se odnosio na kupole koje je prvo izgradio u na njegovom i Kiminom posjedu Kaliforniji (naknadno su srušene zbog kršenja regulativa), a kasnije na svom ranču u Wyomingu.

Tom je prilikom Bianca dala jedan od rijetkih intervjua za Hypebeast u kojem je objasnila kako se odlučila za karijeru u arhitekturi. "Kao dijete me privlačila kreativnost, osobito umjetnička. Oduvijek sam željela biti kiparica, a, za mene, arhitektura je spoj umjetnosti i pragmatičnosti. To je najveća umjetnička gesta koju možemo staviti na zemlju. Privukla me, iskonski, kao pomak na umjetničkoj skali", kazala je Bianca koja je u to vrijeme izgledala malo drugačije nego sada.

Dugačka smeđa kosa i pomalo preplanuli ten koji je u ono vrijeme nosila nešto su drugačiji od Biance koju posljednjih mjeseci vidimo na fotografijama. Pojasnila je da je njezina teta bila ta koja je potakla njezin interes za dizajn: "Kao dijete sam puno vremena provodila sa svojom tetom koja me konstantno izlagala čitavoj lepezi umjetnost, filma i arhitekture. Ona je probudila moju ljubav za dizajnom i u mene ulila oko za estetiku koje sam njegovala kroz odrastanje", kazala je Bianca koja se nakon toga nije puno izlagala u javnosti.

Veza s Kanye Westom

Njena relativna anonimnost nestala je tačno 9. januara ove godine kad je uhvaćena s Kanyeom Westom u Beverly Hillsu na ručku u Waldorf Astoriji. Špekulacije o njihovoj vezi okupirale su javnost, a četiri dana kasnije, 13. januara, procurila je informacija da su već neko vrijeme zajedno te da su se vjenčali u tajnosti.

Bianca Censori i Kanye West
Foto: Društvene mreže: Bianca Censori i Kanye West

U tom su trenutku, bez obzira na to što je Kanye viđen sa zlatnim prstenom na ruci, svi sumnjali u istinitost te tvrdnje zbog nedostatka službenog dokumenta. Tako je i ostalo sve do prije koji dan kad je Daily Mail ekskluzivno doznao da su 20. decembra na "povjerljivom vjenčanju" zaista razmijenili zavjete koji se, iako zbog povjerljivosti ne moraju imati službene dokumente, smatraju valjanim, zakonskim, brakom. Ceremoniju održanu u Palo Altou u Kaliforniji svega mjesec dana nakon finalizacije Kanyeovog razvoda od Kim Kardashian vodio izvjesni James Mayfield koji, kako piše Daily Mail, prodaje pakete vjenčanja koji ne zahtijevaju sudsku ceremoniju s početnom cijenom od 385 dolara (712 maraka). Izvor blizak paru naveo je da su "Bianca i Ye vrlo privatni, vrlo privrženi i predani jedno drugome" te je dodao da smatra da zaista uživaju u vremenu koji odvajaju samo za sebe.

I odvajali su izgleda vrijeme samo za sebe, sve do augusta kad su krenuli u obilazak Italije gdje su, na gotovo dnevnoj bazi, svojim ponašanjem i izgledom šokirali lokalno stanovništvo, ali i svijet koji je sve pratio preko paparazzo fotografija. Kanye zamotan u potpuno crnu odjeću, prekrivene glave, a ponekad i lica te Bianca u gotovo pa nepostojećoj odjeći, ponekad čak i bosi putovali su Italijom dok u Veneciji nisu potpuno šokirali svojim ponašanjem. Eksplicitne scene Kanyea ogoljene stražnjice i Biance u kompromitirajućem položaju obišle su svijet, a oni su, osim bijesa i zgražanja javnosti, zaradili zabranu vožnje brodskim prijevoznikom u čijem se plovilu sve odvilo.

Upitna sreća

Izvori bliski Kanyeu redovito se javljaju s izjavama o njihovoj sreći i međusobnoj opčinjenosti, no njena strana u to baš i nije uvjerena. Iako je, još u januaru, za Herald Sun Biancina sestra Angelina Censori i izjavila da je porodica sretna s viješću, sada u javnost izlaze malo drugačije informacije. Naime, Daily Mail je prije nekoliko dana objavio informaciju da je Kanye Biancu instruirao da "nikad ne govori". Osim toga, navode da je za nju osmislio i set pravila kojih se mora pridržavati - od hrane koju smije jesti, što smije odjenuti i kako treba vježbati.

Pritom, tvrde da Kanye od Biance namjerava stvoriti radikaliziraniju verziju svoje bivše supruge te da izvori govore da Bianca "više nema vlastiti um" te da jednostavno "sluša" što god joj reper kaže jer ju je "uvjerio da imaju kraljevski status." Slično javlja i US Weekly pozivajući se na izvore bliske Bianci: "Njeni su prijatelji jako zabrinuti zato što njihovo prijateljstvo već neko vrijeme nije isto", navode. "Bianca je uvijek bila snažna, neovisna žena koja ima svoj glas, ali to ne viđaju u posljednje vrijeme jer ne razgovaraju i ne vide se jednako kao prije negoli se počela viđati s Kanyeom."

Italijanima prekipjelo, drastično kaznili Kanyea i Biancu zbog nedoličnog ponašanja

Italijanima prekipjelo, drastično kaznili Kanyea i Biancu zbog nedoličnog ponašanja

Isti izvori navode da su sretni ako je ona sretna, ali da im je teško za reći kako se osjeća jer je izolirana. I dok neki izvori za Daily Mail tvrde da sama Bianca ne želi komunicirati s nekadašnjim prijateljima jer su "ljubomorni na nju", drugi pak navode da je "zapela i prijatelji ju pokušavaju spasiti, ali nitko ne može zbog blokada koje je postavio Kanye." Njeno tačno stanje i osjećaje zna samo ona, no vrlo je očito da na posljednjim fotografijama ne izgleda sretno, pogotovo ne s odjevnim kombinacijama koje je počela pokrivati - jastukom. Međutim, vrlo je moguće da je i taj izraz lica samo dio performansa pomno kreiranog od strane Kanyea Westa, baš kao i odjeća koju Bianca nosi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije