Plaža u Grčkoj na kojoj ležaljka i suncobran koštaju 500 eura

Radiosarajevo.ba
Plaža u Grčkoj na kojoj ležaljka i suncobran koštaju 500 eura

Prosječnom turisti kojem je na ljetovanju veliki izdatak svakodnevno iznajmljivanje ležaljki od sedam eura djelovat će šokantno da na jednoj plaži u Grčkoj zakup ležaljke i suncobrana košta između 300 i 500 eura, a slična mjesta postoje i u Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Kada imate zahtjevnu klijentelu koja ne oklijeva potrošiti 5.000 ili 10.000 eura za jedan dan, onda je potpuno uredu samo za ležaljke tražite do 500 eura. Tako su očigledno razmišljali vlasinci Nammos-a, najpoznatijeg beach bara na plaži Psarou na ostrvu Mikonos.

Na ovoj plaži zakup ležaljke i suncobrana košta 120 eura bez uključenog pića, a dobija se na korištenje jedan peškir. Međutim pripadnike jet seta koji žele rezervirati prvi red pored mora ovo zadovoljstvo će koštati između 300 i 500 eura. Inače, u cijenu je uključena samo jedna ležaljka sa suncobranom, piše Grčka info.

Na Youtubeu postoji audiosnimak telefonskog razgovora između klijenta koji želi rezervišrati prvi red do mora i zaposlene djevojke u Namos baru. Djevojka u snimku prvo govori da se ne može izvršiti rezervacija za prvi red ležaljki pored mora, ali kada čuje da se radi o veoma poznatoj porodici, odgovara da će razgovarati s vlasnikom da bi se informirala o tarifi. Nakon novog poziva djevojka saopćava klijentu da je cijena jedne ležaljke pored mora od 300 do 500 eura.

Kafa se u baru Namos kreće od pet do devet eura, dok je flaša obične vode osam, a sok 14 eura. Doručak košta 35, a sendvič s piletinom 25 eura. Ovaj restoran-bar na plaži je inače već dugo atrakcija svjetskog jet seta pa je u sezoni poprilična gužva.

Priča o luksuzu se ovdje ne završava, a kada pogledate koliko su vlasnici uložili u opremanje, bit će vam jasno zašto je ovdje sve ovoliko skupo.

Naime, kao piše Grčka info vlasnici bara su prošle godine u opremanje ovoga prostora uložili nevjerovatnih 1,5 miliona eura. Tako će predstavnici jet seta, bogati magnati i holivudske zvjezde uživati pored mora na luksuznim ležaljkama čuvenog dizajnera Anthony Logothetisa plaćenim čak 5.000 eura za svaku u kompletu sa suncobranom.

Ležaljka, u potpunosti izrađena od kvalitetnog vrhunskog čelika i mahagonija, vlasnike je koštala 2.800 eura svaka, dušek italijanske kompanije Loro Piana je plaćen 1.000 eura, a set je također upotpunjen i suncobranima Tuuci vrednosti 1.200 eura svaki.

Na plaži Nammos trenutno se nalazi 300 ležaljki, a u ove komplete nisu uračunati elegantni peškiri plaćeni po cijeni od 500 eura za komad kako bi luksuz za goste bio kompletan.

Kraljičina plaža, Miločer

Još jedna od poznatih plaža koje su rezervirane samo za bogate je Kraljičina plaža Miločer u Crnoj Gori.

Duga 120 metara, Kraljičina plaža dobila je ime po Mariji Karađorđević, jugoslovenskoj kraljici, koja je volela odmarati ovdje i u obližnjem ljetnjikovcu dinastije Karađorđević, danas poznatijem kao Vila Miločer.

qUgk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTkRVN01EQV8vZjk0NmU1NmNhYTlmOTNlNGI3ZTFkMTRmMDdhYmVlNGQuanBlZ5GTAs0CQgCBoTAB.jpg - undefined

Foto: Grčka.info

Do ove male, ali atraktivne plaže može se doći jedino s mora, a malo dalje je i velika miločerska plaža, poznatija kao Kraljeva plaža, koja se nalazi ispod nekadašnjeg ljetnjikovca Karađorđevića. Park oko nje pun je rijetkih biljnih vrsta koje su iz svih krajeva svijeta donošene baš za ovaj park, tako da Kraljeva plaža predstavlja pravi prirodni eksponat.

Oni koji se požele osunčati na ovoj plaži to zadovoljstvo morat će platiti 120 eura koliko košta par ležaljki sa suncobranom, a u cijenu su uračunati voda i voće. Kraljičina plaža već godinama je zatvorena za javnost i pravo da se na toj plaži kupaju imaju isključivo gosti hotelskog kompleksa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije