Ljetovanje: Paprene cijene ležajki na crnogorskom primorju

Radiosarajevo.ba
Ljetovanje: Paprene cijene ležajki na crnogorskom primorju
Deset dana sunčanja na ležaljkama Svetog Stefana, Maestrala i Kraljičine plaže košta i do 1.200 eura, pošto Crnogorci za par ležaljki traže i do 120 eura

U ovisnosti od plaže za koju se turisti odluče, komplet ležaljki u Crnoj Gori platit će od 10 do čak 120 eura.

"Obične" turiste, one koji nisu gosti hotela kompanije "Adriatic properties" grčkog biznismena Petrosa Statisa, na Kraljičinoj plaži dočekat će katanac na metar i po visokoj ogradi.

 Sa druge strane, na Kraljevoj plaži stoji natpis: "Korištenje kompleta za plažu je obavezno. Svaka osoba koja ne poštuje pravila plaže bit će procesuirana".

A cijena je 120 eura za dvije ležaljke. Istina, na Svetom Stefanu je nešto jeftinije – "samo" 100 eura.

Turistima bi valjda trebalo da znači to što za taj novac "besplatno" dobijaju flašu vode i tanjir voća, piše Telegraf.rs.

Korištenje plažnog mobilijara je obavezno i na hotelskoj plaži u Pržnu ispod hotela "Maestral", set suncobran i ležaljke, koštaju "samo" 50 eura.

Turisti koji ljeto provode u Crnoj Gori žale se što na većini plaža nemaju prostora za peškir, jer ih na taj način crnogorski ugostitelji primoravaju da plate njihove paprene cijene.

Ukoliko idete u Crnu Goru najjeftinije ćete u Bečićima, Rafailovićima i Sutomoru, gdje treba izdvojiti od 10 do 15 eura za par ležaljki, a nakon njih slijede Herceg Novi, Budva, Kamenovo, Ploče i Jaz, sa cijenom ležaljki do 20 eura.

S druge strane, u velikom dijelu Grčke ležaljka se i dalje dobija po cijeni pića, dok u Turskoj desetodnevni "all inclusive" aranžman u hotelima sa pet zvjezdica košta manje nego ležaljke za deset dana u Crnoj Gori.

Crna Gora

Plaža - Cijena za dvije ležaljke i suncobran

 Kraljičina plaža - 120 eura

Sveti Stefan - 100 eura

Maestral - 50 eura

Kamenovo, Ploče, Jaz - 20 eura

Budva, Bečići - 10 do 15 eura

Rafailovići, Sutomore - 10 eura

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije