Pića koja konobari nikad ne naručuju u kafiću i zašto
Konobari imaju dobre razloge što izbjegavaju da naručuju određena pića u kafićima.
Nemanja Miković, konobar u jednom beogradskom restoranu, u podcastu „Život na srpskom“ je otkrio koji napitak nikad ne naručuje u kafiću i zašto. I njegove kolege koje su pričale za Best life razmišljaju na sličan način, s tim što na prvom mjestu izbjegavaju komplikovane koktele za koje će nekome biti potrebno previše vremena da ih pripremi ili ga posle čeka dodatni posao s čišćenjem.
Međutim, postoje i drugi razlozi, manje ili više smisleni.
Nakon teške nesreće u Novom Sadu: Goran Vesić podnosi ostavku
„Prljavi“ martini je, na primer, omiljeni filmski koktel, ali Pol Tilton, konobar iz Teksasa, kaže da ga izbjegava, posebno ako je na nekom finom mjestu s velikim izborom pića. „Dirty martini – plus bonus poeni za masline sa sirom – jednostavno je kretenski u takvoj situaciji“.
Ipak, mnogo više je onih koji su prstom uprli u Long Island Iced Tea kao najgori.
“To je glupo piće u kojem na kraju osetite samo kolu. Kako koktel je lošiji od pojedinačnih sastojaka koji idu u njega”, navodi Den Adams, konobar s Floride.
Na kraju, ponovo na scenu stupa kolegijalnost. Konobari obično ne vole da prave napitke za koje moraju da koriste blender, jer to znači da će im biti potrebno i više vremena za čišćenje i spremanje. „Bučni su, a kad prvi naruči smrznuto piće, odmah ga žele i svi drugi. Nekad smo zbog toga čak sakrivali blender“.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.