Pet savjeta koji će olakšati život zaposlenoj mami

Radiosarajevo.ba
Pet savjeta koji će olakšati život zaposlenoj mami

Nakon porodiljnog odsustva vraćate se na posao. Većini žena je to posebno stresno razdoblje i teško se nose s balansiranjem različitih uloga - ulogom majke, zaposlenice, supruge.

Sebi žene često postavljaju pitanje je li moguće uskladiti porodicu i posao te često ostaju bez odgovora. Činjenica je da više ne možete funkcionirati kao ranije. Tu nema ništa loše, naprosto je riječ o činjenici. A pomoći ima:

1. Prebacite svom partneru dio kućnih poslova. Dobra organizacija i podjednako učešće u odgoju djeteta, kupovini, kuhanju, čišćenju kuće itetako vam može olakšati život.

2. Da biste proveli vrijeme s djetetom i učinili nešto lijepo za sebe, odredite dane ili vrijeme tokom dana kada ćete izaći u porodičnu šetnju.

3. Kuća u kojoj je malo dijete teško može biti uredna. Zato na vrijeme odustanite od tog cilja. Beba će brzo narasti i zato joj posvetite vrijeme, a za kuću ćete kasnije imati vremena.

4. Kuhajte brze, jednostavne i zdrave obroke. Umjesto da satima pripremate sarme ili pitu, odlučite se za tjesteninu s povrćem. Imat ćete više vremena za sebe i dijete.

5. Bebe i mala djeca ne trebaju skupe poklone, nego mamu. Kada odrastu prije će se sjetiti izleta s roditeljima, nego skupe igračke koju ste kupili, piše miss7mama.net

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije