Pet namirnica kojima možete hraniti svog psa

Radiosarajevo.ba
Pet namirnica kojima možete hraniti svog psa
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Vaš se pas može osjećati kao član porodice, ali to ne znači da može jesti istu hranu koju jedu ljudi. Oni imaju drugačiji metabolizam i neke namirnice uopće ne mogu probaviti, ali postoje one koje mogu.

Jabuke

Sigurne su za pse i pune su vlakana, minerala i vitamina koji pomažu zdravom radu metabolizma. Obavezno prije izvaditi koštice - sadržavaju cijanid koji je u većim količinama otrovan za ljude i pse, piše portal 24 sata.

Jaja

Jaja su sigurna hrana za pse ako su u potpunosti skuhana. U slučaju da psu date jaja koja nisu u potpunosti skuhana, to može uzrokovati nedostatak biotina. 

Prirodni kikiriki maslac

Dobar je izvod proteina i vitamina B. Važno je da je u pitanju maslac od kikirikija koji nije soljen.

Banane

Bogate su vlaknima i u potpunosti sigurne za pse. Možete im dati par komadića kao poslasticu ili zgnječenu bananu umiješati u njihovu hranu.

Kukuruz

Bitno ga je prije oljuštiti s klipa kako bi se spriječilo eventualno gušenje ili gastrointestinalna opstrukcija. Ne smije se davati preko dvije supene kašike dnevno, savjet je portala 24 sata.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije