Par je u moru pronašao poruku u boci: Kada su otkrili šta je unutra, nisu mogli vjerovati

0
Radiosarajevo.ba
Par je u moru pronašao poruku u boci: Kada su otkrili šta je unutra, nisu mogli vjerovati
Foto: Collage / Boca sa porukom

U moderno doba, ostavljanje poruke u boci na moru često se smatra zastarjelim, s obzirom na to da postoje mnogi drugi oblici komunikacije koji su nadmašili tu praksu u pogledu pouzdanosti, preciznosti i općenito dostupnosti.

Međutim, ne bi trebalo čuditi kada pronađete bocu koja je doplovila do obale dok provodite vrijeme na plaži, da će se u vama vjerovatno probuditi znatiželja koja će vas potaknuti da je otvorite i vidite što vas čeka.

To se dogodilo paru Ricku i Crystal, koji su odlučili odlučili su pokušati izvući poruku koja je bila unutra, prosipajući priličnu količinu pijeska kako bi to učinili.

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Kada je postalo jasno da neće lako izvući poruku iz boce, par je odlučio pročitati prve riječi koje su se mogle vidjeti kroz staklo.

U procesu, Rick i Crystal shvatili su da boca sadrži pepeo preminulog čovjeka po imenu Geoffry.

Djevojčica poslala poruku u boci i - dobila odgovor

Djevojčica poslala poruku u boci i - dobila odgovor

Čini se da je čovjek želio da njegov pepeo putuje morima godinama nakon njegove smrti, a poruci je nastavljeno: "Ako je pronađeno, molim bacite bocu u more kako bih mogao nastaviti svoje putovanje".

Nažalost, umjesto toga, završio je pomiješan među pijeskom na australskoj plaži, nešto što su mnogi komentatori ispod TikToka smatrali i komičnim i šokantnim.

"Očekivalo bi se da zalijepe poklopac", pisalo je na jednom komentaru koji je skupio 16 hiljada lajkova, zezajući se s lakoćom kojom su Geoffryevi ostaci završili u pijesku.

@auslapourway

This was not a set up, it was a total accident. #FNQGeoffrey#ashes#ooops#soz#gatheredGeoffbackbinbottle#thrownbackout

♬ original sound - Rick & Crystal | lap Aus

Još jedan korisnik dobio je neke jasnije uvide u ono što je par dalje učinio, rekavši: "Jednostavno vratite malo pijeska unutra. I bacite ga nazad. Niko nikada neće saznati". Originalni autori su odgovorili saglasno, rekavši: "To je upravo ono što sam uradio. Pokušao sam sve njega vratiti nazad unutra. Osjećao sam se loše, brate".

Kao što je ranije napomenuto, čin ostavljanja poruke u boci mnogo je manje uobičajen nego što je to nekad bio, s postajanjem popularnog čina putem književnih djela kako Edgara Allena Poea tako i Charlesa Dickensa.

Iako su oba čovjeka živjela i umrla u 19. stoljeću, čin ostavljanja poruke u boci na moru očigledno "nije umro" s njima, javlja Unilad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije