Mir i ljubav / Poruke u boci s Balkana stigle do supružnika u Holandiju

07. 01. 2019. u 17:19:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 17

Na mail adresu Katice Čavor, profesorice maternjeg jezika u Osnovoj školi „Drago Milović“ iz Tivta, stigla je nesvakidašnja poruka od za nju do sada, potpunih neznanaca – supružnika Charllote i Pedra Elfosa iz Holandije.

Njih dvoje sredinom oktobra u vodama južnog Jadrana našli su jednu od niza poruka u boci koje su nekoliko dana ranije, učenici profesorice Čavor – članovi Literarne sekcije OŠ „Drago Milović“, spustili u more pred ulazom u Boku, piše Boka News.

Učenici su tada, u literarnoj radionici pod nazivom ”Dobro jutro more”, napisali tekstove sa porukama mira, ljubavi i prijateljstva i ispisane papire stavili u maštovito ukršene boce. Poruke u boci potom su sa broda “Vodena kočija” koji pripada suprugu profesorice Čavor, kapetanu Radomiru – Rajku Čavoru, djeca spustila u more na ulazu u zaliv Boke kod ostrva Mamula i prepustile ih morskim strujama i vjetrovima, da ih odnesu prema svim krajevima svijeta.

Poruke u boci s Balkana stigle do supružnika u Holandiju - undefined

Foto: Boka News: Poruke u boci s Balkana stigle do supružnika u Holandiju

Supružnici Elfos koji žive u Holandiji, u subotu su na adresu profesorice Čavor koja je bila na papiru na kome je ispisana jedna od poruka poslatih u bocama, uputili mail obavještavajući Tivćane da je jedna od tih boca 19.oktobra stigla do njih dvoje, dok su Elfosi svojom jedrilicom plovili južnim Jadranom, prema Cavtatu.

“Mnogi puta prije tokom naših plovidbi zbijali smo šale na temu poruka u boci, ali smo se potajno i nadali da ćemo možda jednog dana i naići na jedno takvo pismo. Naći vaše pismo u tom momentu na južnom Jadranu, za nas je bio neočekivani i savršeni poklon. Naime, nekoliko dana prije toga, nas dvoje smo se vjenčali u Portugalu i upravo smo krenuli na medeni mjesec u Hrvatsku. Vaša divna poruka nam je jako puno značila i bilo je upravo magično u moru naći takvo nešto i pročitati tako lijepe poruke i želje”,  napisali su supružnici iz Holandije, poželjevši profesorici Čavor i njenim učenicima sretne novogodišnje praznike.

Elfosi su izrazili i želju da im profesiorica i učenici iz Tivta u neposrednom kontaktu, objasne više o sebi i tome „kako ste došli na ideju da tako divne poruke pošaljete ljudima morem“.

NEMA KOMENTARA