Padanje, letenje, kašnjenje: Tajno značenje 5 najčešćih snova

Radiosarajevo.ba
Padanje, letenje, kašnjenje: Tajno značenje 5 najčešćih snova
Pixabay / Ilustracija
Neke osobe ne sjećaju se svojih snova, dok ima onih koji pamte i najmanje detalje.

Ovih pet snova svi smo sanjali barem jednom u životu, a u nastavku saznajte što oni zapravo znače:

Neko vas proganja

Bez obzira na to koliko se trudili, ne možete pobjeći nekome u snu? Psiholozi tvrde da imate nerazriješenih problema u stvarnom životu koji vas koče. To može biti prilika za novi posao ili problem u vezi od čijeg rješenja bježite.

Letite

Bez obzira na to letite li u avionu ili slobodno poput ptice, ovaj san simbol je emotivne slobode. Osjećate se da ste bez ikakvih ograničenja i otvoreni ste za donošenje odluka. Ovo je pravi trenutak da poduzmete hrabre korake u stvarnom životu.

Padate

Padanje u snovima, s druge strane, znak su da gubite kontrolu nad vlastitim životom. Uzrok za ovaj san nalazi se u tjeskobi koju osjećate u svakodnevnim situacijama. Najbolji način da se riješite te uznemirujuće vizije jest da se prepustite nekoj situaciji koja vas usrećuje i opušta.

Nalazite praznu sobu

U snovima često sanjamo dom u kojemu smo odrasli, no tokom sna pojave se vrata iza kojih nema ništa. Kuća je simbol nas samih, a svaka prostorija dio našeg karaktera. Prazna soba upućuje da postoji neki dio vas koji nesvjesno potiskujete, poput neke strasti ili talenta. Najvažnije je prepoznati koji dio sebe zapostavljate, pa onda se možete i pozabaviti rješenjem.

Kasnite na dogovor

Žurba bez pravovremenog stizanja na željenu destinaciju znak je neostvarenog cilja u stvarnom životu. To može biti neostvarena želja iz najmlađih dana ili važan radni zadatak koji vam izaziva mnogo stresa jer ga niste stigli obaviti u željenom roku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije