Ovo će vam otkriti da li ste 'prirodno inteligentni': Vidite li voće na slici?

4
Radiosarajevo.ba
Ovo će vam otkriti da li ste 'prirodno inteligentni': Vidite li voće na slici?
Foto: Instantprint / Optička iluzija

Jeste li ikada osjećali da vaš um ili oči igraju trikove s vama? Mogli ste gledati optičku iluziju. Naš mozak i oči zajedno rade kako bi pokušali protumačiti ono što je pred nama - ali dok se trude komunicirati jednostavnim jezikom, to može postati zbunjujuće.

Stvari poput boja, sjena i perspektive pomažu mozgu da razumije šta vidi i počet će formirati mišljenje na osnovu tih tragova - ali ako su ti tragovi dizajnirani na određeni način, naš mozak može biti zbunjen.

Ono što ga čini još zbunjujućim jeste da dvije osobe mogu pogledati istu optičku iluziju i vidjeti potpuno različite stvari. Sjećate li se viralne debate o bijeloj ili zlatnoj haljini 2015. godine?

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

Djevojka pojela podgrijanu supu, pa ostala paralizovana: Doktori otkrili šta se desilo

U ovoj najnovijoj optičkoj iluziji izazvani ste da pronađete ispravnu voćku na slici i ono što vidite otkriva da li ste vi "prirodno inteligentni" ili ne. Kreirana od strane britanske online kompanije za štampanje instantprint, morate se skoncentrisati da biste pronašli skriveno voće među linijama i bojama.

Prema instantprintu, ova zabavna optička iluzija može vam puno reći o vama samima, uključujući vaše profesionalne sposobnosti. Optičke iluzije mogu biti izuzetno zabavne i fascinantne, ali nam također mnogo govore o tome kako naši individualni mozgovi funkcijonišu.

Optička iluzija zaludjela Internet: Imate 10 sekundi da pronađete skrivenu riječ

Optička iluzija zaludjela Internet: Imate 10 sekundi da pronađete skrivenu riječ

Ako su vam oči dovoljno oštre, moći ćete jasno vidjeti voće, a navodno, ako ga možete vidjeti, vi ste "prirodno inteligentni". Prema istraživanju objavljenom u časopisu Current Biology, ljudi s višim IQ-om mogu se lakše fokusirati na ispravne detalje i lakše zanemariti više irelevantnih informacija.

Osobe koje su "prirodno inteligentne" i koje mogu identificirati voće, navodno "nisu sklone prihvatanju stvari površno" i uvijek traže "nijanse u svemu". Također, kao kolege, smatraju se osobama "s kojima je zadovoljstvo raditi, brzo shvaćaju stvari i izuzetno su pouzdane".

Optička iluzija

Instantprint nastavlja: "Oni koji su prirodno inteligentni vjerojatno su stimulirajući, dobri u komunikaciji na različite načine i općenito organiziraniji. Inteligentni pojedinci na radnom mjestu smatraju se izrazito znatiželjnima, ljubiteljima informacija i podataka i izuzetno su pripremljeni za sve.

Bez obzira na ono s čim se suoče, uvijek imaju rješenje. Posjeduju snažne analitičke vještine - brzo prepoznaju obrasce, konceptualiziraju ideje i energično provode planove."

Dakle, možete li pronaći ispravno voće? Odgovor koji tražimo je jabuka, piše Mirror.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije