Ovaj posao nije za svakoga: Očistila je preko 2000 kuća u katastrofalnom stanju

1
Radiosarajevo.ba
Ovaj posao nije za svakoga: Očistila je preko 2000 kuća u katastrofalnom stanju
Foto: Screenshot/TikTok / Čišćenje

Libby Denney hrabra je mama iz Velike Britanije koja čisti domove "hoardera", osoba sa sindromom skupljača, koji žive u prenatrpanim stanovima i koji ne bacaju čak ni ostatke hrane.

Vlasnica je firme The Clean Up Company, a svoje usluge u prosjeku naplaćuje u iznosu od devet hiljada dolara (15.816 KM), ovisno o stanju koje zatekne u prostoru.

Dosad je, procjenjuje, očistila oko 2000 kuća, a neke od najbizarnijih situacija s kojima se susrela objavljuje na svojem TikTok profilu, gdje ju prati 600.000 ljudi.

Ovo je otkriće koje bi moglo promijeniti budućnost svijeta

Ovo je otkriće koje bi moglo promijeniti budućnost svijeta

"Morala sam očistiti madrac u kojem je muškarac mrtav ležao tri mjeseca", rekla je za SWNS.

Iako bi za mnoge to bilo uznemirujuće, one sliježe ramenima i nastavlja raditi svoj posao u kojem, vjerovali ili ne, zaista uživa.

@thecleanupcompany

♬ original sound - The clean up company

"Čini se da je to jedina stvar u kojoj sam dobra", rekla je Libby koju je otac uveo u industriju čišćenja, a kuće čisti od svoje 19. godine.

Iako je navikla suočiti se sa "strašnim životnim uslovima", primijetila je da je vlasnicima ponekad "neugodno" kad ju moraju provesti kroz kuću.

Čisteći kuće znala je pronalaziti crve, rabljene igle, iskorištene odrasle penele, toaletne školjke u katastrofalnom stanju...

"Vidjela sam gotovo sve što postoji i navikla sam se na to", priznala je.

Ponekad joj za jednu kuću treba cijeli dan, a ponekad čitava sedmica, ali unatoč iscrpljujućem poslu, rezultat ju posebno veseli. Posebice kad usporedi fotografije prije i poslije čišćenja, prenosi Jutarnji List.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije