Ova slika budi nostalgiju: Ovako se nekad družilo i gledao TV

0
Radiosarajevo.ba
Ova slika budi nostalgiju: Ovako se nekad družilo i gledao TV
Foto: Screenshot/Facebook / Djeca gledaju televiziju

U Facebook grupi Nostalgija, koja ima više od 422 hiljada pratitelja, objavljena je fotografija koja podsjeća na prošlost.

Fotografija djece kako u dnevnom boravku gledaju televiziju izazvala je val emocija među članovima popularne grupe.

U doba Jugoslavije, djetinjstvo je bilo ispunjeno bezbrižnim trenucima i iskustvima koja su se mnogima urezala u sjećanje. U večernjim satima, porodice bi se okupljale ispred televizora, koji je bio središnji dio svakog doma.

Najnovija informacija: Uhapšeno još šest osoba zbog lažnog dojavljivanja bombi u školama

Najnovija informacija: Uhapšeno još šest osoba zbog lažnog dojavljivanja bombi u školama

Djeca su se sjedila na podu, uzbuđena i nestrpljiva, čekajući omiljeni sadržaj. Osjećaj zajedništva bio je neprocjenjiv – dok su roditelji pijuckali kafu, mališani su s pažnjom pratili svaku avanturu.

Ova sretna sjećanja na djetinjstvo često evociraju nostalgiju za jednostavnim trenucima i pravim vrijednostima.

Danas, sjećanje na te dane podsjeća koliko je važno njegovanje zajedništva i radosti u svakodnevnom životu. Ta jednostavna vremena su oblikovala brojne generacije.

Gledanje televizije u Jugoslaviji

Mnogi i danas govore da nije svaka porodica u Jugoslaviji imala televizor, a osobito kada su se tek pojavili pa se još uvijek prepričavaju priče kako bi susjedi došli kod onih porodica koje su ga imale te bi zajedno gledali program.

Srećno djetinjstvo...

Posted by Nostalgija on Thursday, October 17, 2024

Uz fotografiju dnevnog boravka iz doba Jugoslavije, koja je prikupila 653 lajkova i 29 komentara, piše: "Sretno djetinjstvo."

Na fotografiji se vidi četvero djece, dva dječaka i dvije djevojčice, kako sjede na podu ispred televizora na kojem se nalazi lampa, i gledaju program potpuno koncentrirano.

Jedan pratitelj ove grupe je komentirao fotografiju: "To su bila lijepa druženja, skupili bi se kod onoga tko ima TV, djeca sjede na podu, a roditelji na stolicama.

Ovo budi nostalgiju.🤣

Posted by Nostalgija on Saturday, October 12, 2024

Sada je svako za sebe i u kući gleda ili u TV ili mobitel. Tužna vremena, susjedi se ne poznaju, jedva se pozdrave prilikom susreta."

"Upravo je bilo takvo djetinjstvo, odrastanje uz djecu iz susjedstva", "Bilo je sretno i najbolje djetinjstvo", "Nezaboravno", "Jedan dan tada je bio bolji nego sada cijeli mjesec", glasili su ostali komentari, piše Net.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije