Otkrili napuštenu vilu vrijednu 10 miliona eura: Unutra luksuzni automobili, skupa garderoba...

1
Radiosarajevo.ba
Otkrili napuštenu vilu vrijednu 10 miliona eura: Unutra luksuzni automobili, skupa garderoba...
Foto: Prtscr / Youtube / Nevjerovatno otkriće

Dvojica lutajućih putnika pronašla su nedovršenu vilu, vrijednu 10 miliona evra, punu nameštaja i luksuznih automobila.

Jeremy Abbott i BigBankz pronašli su vilu dok su na Googleu tragali za napuštenim imanjima. Nakon toga su otišli da obiđu kuću od 3.000 kvadrata, koja ima 10 spavaćih soba i 11 kupatila.

Nije otkriveno gdje se tačno nalazi ova vila, ali su momci otkrili ko ju je gradio i zašto je kuća napuštena.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Viralno: Snimka iz napuštenog akvarija izgleda kao iz horor filma

Viralno: Snimka iz napuštenog akvarija izgleda kao iz horor filma

"Čovjek koji je izgradio ovu kuću bio je veoma uspješan. Diplomirao je na jednom od najboljih medicinskih fakulteta. Bio je hirurg, otac četvoro djece i iz hobija je bio pilot", objašnjava Abbott u snimku.

On dodaje da je hirurg izgradio kuću za svoju porodicu nedaleko od posla. Nažalost, on i njegov sin navodno su poginuli u avionskoj nesreći.

Supruga bogatog hirurga i troje djece bili su prinuđeni da napuste kuću nakon što je došlo do problema s naplatom životnog osiguranja poginulog vlasnika, pošto izvjesno vrijeme nije plaćao ratu za premiju osiguranja.

Navodno je porodica i dalje dužna oko 8 miliona eura za ovu kuću, uključujući i 50.000 eura za porez na imovinu, piše Telegraf.

Abbott otkriva da je porodica navodno živjela u kući do 2015. godine. Kuća, u kojoj i dalje ima stvari sada stoji prazna, ali Abbott vjeruje da tamo danas živi beskućnik, koji je pobjegao kroz prozor kada su oni ušli na imanje.

Na imanju su Abbott i njegov prijatelj pronašli Mercedes, "bubu" i Land Rover. U dnevnoj sobi su pronašli i okićenu jelku, kao i flašice vode u frižideru.

Turska: Škola u Izmiru postala dom za napuštene mačke

Turska: Škola u Izmiru postala dom za napuštene mačke

"Najčudnije što smo pronašli unutra nisu luksuzni automobili, skup namještaj i televizori. Ono što me je začudilo jeste da smo u kući pronašli mnogo odjeće i obuće, koji su i dalje imali etiketu na sebi, poput "dior" cipela u ormanu", rekao je Abbott.

U kupatilu su pronašli skupu šminku, a svuda po kući su tragovi luksuznog života ove porodice. Momci su pronašli kutije za iPhone i iPad, pa čak i kutiju u kojoj je nekad bio spakovan Mac računar. U sobama su bile i kutije skupocjenih satova i nakita i dosta markirane odjeće, posteljine...

Nikom nije jasno zašto bi vlasnici napustili kuću, a da ove stvari ne ponesu sa sobom, jer je lako ponijeti ih.

Abbott je sa svojim kolegom u kući proveo 11 sati, istražujući svaki kutak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije