Viralno: Snimka iz napuštenog akvarija izgleda kao iz horor filma

0
Radiosarajevo.ba
Viralno: Snimka iz napuštenog akvarija izgleda kao iz horor filma
Foto: Prtscr / Youtube / Uznemirujući prizori iz akvarija

Uznemirujuće slike mumificiranog morskog psa koji izgleda poput zombija, kao i drugih morskih stvorenja koja se raspadaju, snimljene su u jezivim novim snimkama napuštenog akvarija.

Sablasni, viralni video snimio je par "urbanih istraživača" koji su provalili u neimenovani akvarij u Španiji. Video je na YouTube objavila jedna od istraživačica, Francuskinja koja se zove Juj' Urbex, zajedno s nekoliko kraćih isječaka na svom TikToku.

Video prikazuje trule ostatke malog morskog psa unutar razbijene vitrine. Veličina staklene kutije sugerira da je morski pas već bio mrtav kada je prvobitno bio izložen.

EUROPOL otkrio više detalja: "Kako je u BiH srušen najuži krug pomagača globalnog kralja droge"

EUROPOL otkrio više detalja: "Kako je u BiH srušen najuži krug pomagača globalnog kralja droge"

Tijelo je, dakle, vjerojatno tretirano kemikalijama i držano u hermetički zatvorenoj kutiji kako bi se sačuvalo, ali nakon što se kućište razbilo i morski pas je bio izložen, počelo je polako propadati, dajući mu izgled poput zombija.

Istraživači su također pronašli raspadnute ostatke hobotnice i lignje u zasebnim razbijenim staklenim posudama.

Poput morskog psa, te su životinje vjerojatno već bile mrtve kada je akvarij zatvorio svoja vrata, a nakon što su njihove staklenke, koje su vjerojatno sadržavale formaldehid, razbijene, glavonošci su počeli trunuti. Par je također pronašao dvije morske zvijezde koje su bile ostavljene, ali za razliku od ostalih životinja, ovi beskralješnjaci nisu počeli propadati jer su bili potpuno osušeni prije nego što su bili izloženi.

Još jedno istaknuto otkriće bila je masivna replika divovske lignje napravljene od pjene, koja je vjerojatno visjela sa stropa, ali je od tada pala na pod. U akvariju su se nekada nalazili stvarni primjerci divovskih lignji, ali su uklonjeni, navodi Juj' Urbex u videu.

Istraživači nisu otkrili lokaciju akvarija, kako bi spriječili druge da posjećuju mjesto. Međutim, otkrili su da je akvarij negdje u Španiji i da je zatvoren 2014. nakon što je val od 13 metara oštetio zgradu.

U januaru 2014. čudni val ove veličine pogodio je špansku sjeverozapadnu obalu, prouzročivši značajnu štetu, prema tamošnjoj novinskoj stranici The Local, nagovještavajući da je akvarij vjerojatno u toj regiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije