Otac greškom iz porodilišta uzeo tuđu bebu: Nastao haos

0
Radiosarajevo.ba
Otac greškom iz porodilišta uzeo tuđu bebu: Nastao haos
Foto: Pexels / Dječje uho

Priznajući da je bio jako zabrinut oko dovođenja bebe kući, kaže da je na kraju ušao u pogrešnu bolničku sobu i stavio tuđe dijete u svoju autosjedalicu.

Novopečeni otac podijelio je svoj užas nakon što je slučajno uzeo pogrešnu bebu iz bolnice - i izazvao veliku paniku. Objasnio je kako "nije bio priseban" od rođenja svoje kćeri, brinući se za svoju suprugu i njihovo dijete koji su proveli osam dana na intenzivnoj njezi, piše Mirror

Obraćajući se Redditu, napisao je: "Moja beba je imala blagu infekciju pa je nekoliko dana ostala na odjelu za specijalnu njegu beba. Moja supruga je došla kući tri dana nakon poroda, ali smo se vraćali u bolnicu da viđamo našu kćer svaki dan od tada. Danas je naša kćer otpuštena iz bolnice pa smo otišli po nju. Moja je supruga otišla potpisati neke papire u drugu sobu."

Ne propustite veliko finale: Evo gdje možete uživo pratiti utrku Lane Pudar

Ne propustite veliko finale: Evo gdje možete uživo pratiti utrku Lane Pudar

Priznajući da je bio jako zabrinut oko dovođenja bebe kući, kaže da je na kraju ušao u pogrešnu bolničku sobu i stavio tuđe dijete u svoju autosjedalicu.

"Bio sam potpuni i krajnji idiot. Ušao sam u onu sobu do koje je bila moja kćer. Obje bolničke sobe izgledale su potpuno isto, a ova druga beba je nosila bijeli body i žutu kapicu, baš kao i moja kćer. Moja kćer je imala narukvicu, ova beba nije, ali sam to shvatio tek kasnije. Stavio sam bebu u autosjedalicu i otišao na recepciju gdje me čekala supruga", nastavio je.

Dok je čekao svoju duprugu, pojavila se njegova mama - ali je znala da nešto nije u redu čim je ugledala dijete.

"Tražila je da drži bebu i ja sam pristao. Podigla ju je i rekla 'Mike...' Po tonu njenog glasa mogao sam zaključiti da nešto nije u redu. Rekla je da beba izgleda drugačije, ali ja sam inzistirao da je to zato što ju je posljednji put vidjela bila u inkubatoru. Nastavili smo čekati i stigla je moja supruga. Ona je pogledala bebu i lice joj je problijedjelo. Rekla je da to nije njeno dijete. Otišli smo do recepcije i medicinska sestra je došla s nama na odjel vidjeti šta se dogodilo. Tamo je bio još jedan par koji je poludio jer im je beba nestala. Bio sam prisiljen priznati svoju grešku Uzeli smo našu kćer i krenuli kući, ali sada je moja supruga jako ljuta na mene osjećam se kao grozan otac jer ne prepoznajem lice vlastite kćeri. Poželite mi sreću sljedećih 18 godina", zaključio je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije