Kako skinuti mrlje od kašica i miksane hrane koje je vaša beba razmazala po odjeći?

0
Radiosarajevo.ba
Kako skinuti mrlje od kašica i miksane hrane koje je vaša beba razmazala po odjeći?
Foto: Pexels / Beba/Ilustracija

Sve mame znaju da je nemoguća misija hraniti bebu kašicom, a da njezina odjeća pritom ostane čista. Razni siperčići, podbradnici, samo su „prva pomoć” kad se vaše najdraže počne igrati hranom.

Još je gore kad malo dijete uči jesti kašikom samo - miksanog povrća i voća ima na sve strane. Ako znate o čemu pričamo, onda znate i koliko je teško skinuti fleke koje nastanu na odjeći nakon toga.

Evo nekoliko savjeta kako se riješiti mrlja:

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Sve stručnjakinje za skidanje mrlja slažu se u jednom - djelujte odmah. Ne čekajte da se mrlja skori i upije duboko u tkaninu, jer će je onda biti neusporedivo teže skinuti.

Druga stvar u kojoj se slažu je - ne potapajte odjeću s flekama u vruću vodu, tako će se mrlja samo još dublje upiti. Prvo ju je potrebno namočiti u hladnu vodu i istrljati deterdžentom za pranje odjeće.

Ako ne ide, istrljajte sapunom za pranje odjeće i u hladnu vodu dodajte kašiku soli pa ostavite dva-tri sata da se namače. Potom normalno oprati u mašinu za veš na uobičajenom programu, piše Dom i dizajn

Ako ste djetetu smiksali, primjerice, pileći file sa žara, u tim mrljama ima ostataka ulja. U ovom slučaju na odjeću dok je suha na dio s mrljom utrljajte malo deterdženta za posuđe. Trljajte među prstima, a kad se mrlja skine, operite na uobičajen način u mašini za veš.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije