Ne može jednostavnije: Kako temeljito očistiti blender?

0
Radiosarajevo.ba
Ne može jednostavnije: Kako temeljito očistiti blender?
Foto: Pexels / Blender

Ako često koristite blender, potrebno ga je redovno i pravilno čistiti.

Naravno, nakon svakog korištenja treba oprati stakleni dio, brtvu i oštricu vrućom vodom te spužvicom namočenom u deterdžent za posuđe. Oštricu uvijek perite ručno, a nikako ne stavljajte u mašinu za suđe, jer će brže otupjeti.

To je ono što se tiče redovnog čišćenja, no nakon nekoliko upotreba blender je potrebno dubinski očistiti kako bi se spriječio nastanak plijesni i bakterija. Evo kako.

Dan kada se na Grbavici igrala najtužnija utakmica: Kako je Csuhay slomio plava srca

Dan kada se na Grbavici igrala najtužnija utakmica: Kako je Csuhay slomio plava srca

Polovicu blendera napunite toplom vodom, a zatim dodajte nekoliko kapi deterdženta za suđe. Stavite poklopac i uključite blender na nekoliko sekundi. Voda s deterdžentom koja se vrti oko oštrica pomoći će ukloniti ostatke hrane, voća i povrća koje ste miksali.

Nakon toga prospite vodu i isperite blender. Ako primjećujete još nečistoća vrućoj vodi u blenderu dodajte malo sode bikarbone i ponovite postupak, ovaj puta na 30 sekundi. Sva prljavština trebala bi nestati, piše D&D.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije