Opozicija Venere u Raku s retrogradnim Plutonom u Jarcu: U prah i pepeo se mrvi sve što nije ljubav

1
Radiosarajevo.ba
Opozicija Venere u Raku s retrogradnim Plutonom u Jarcu: U prah i pepeo se mrvi sve što nije ljubav
Print Screen / Ilustracija

Venera i Pluton su danas suprotstavljeni jedan drugom, Pluton je retrogradan i ne zaboravite da je on taj koji dušu prati od samog početka pa do samog kraja (svih inkarnacija).

Njegova uloga nije da nas muči već se brine da se duša očišćena i pročišćena vrati izvoru pa u prah i pepeo mrvi sve što nije ljubav - ego obrasce, kontrolu, manipulaciju, opsesiju.

Kada pričamo o osi Rak/Jarac uvijek pričamo o genetici i o primarnoj porodici iz kojih nasljeđujemo razne obrasce ponašanja, uvjetovanja ili uvjerenja koja se dalje reflektiraju na naš život u vidu odnosa koje imamo.

Eldina Ahmić dobila kćerku sa zvijezdom Tottenhama

Eldina Ahmić dobila kćerku sa zvijezdom Tottenhama

Veliki sedmični horoskop: Lavove će privući zanimljiva osoba, a Strijelci će napredovati na poslu

Veliki sedmični horoskop: Lavove će privući zanimljiva osoba, a Strijelci će napredovati na poslu

Svi odnosi su slika primarnog odnosa, a to je odnos prema sebi samom. Iz tog odnosa kreiramo i sve druge odnose a kada pričamo o partnerskim odnosima već i ptičice na grani znaju da je svaki partner naše zrcalo u kojem se zrcali naš odnos prema partnerstvu ili prema toj konkretnoj osobi, a u tom zrcalo vidimo svoje osobine i to najčešće one kojih nismo niti svjesni da ih posjedujemo.

Kao što svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje tako i svaki odnos predstavlja ono što zaslužujemo na određenom nivou i u određenom vremenu, a partner predstavlja našu najpravedniju presudu (ipak je Saturn egzaltiran u znaku odnosa, u Vagi i simbolizira najpravednijeg suca), ma kako vam se to okrutno činilo.

Danas su Venera i Pluton suprotstavljeni jedan drugom, Pluton je retrogradan i ne zaboravite da je on taj koji dušu prati od samog početka pa do samog kraja (svih inkarnacija).

Njegova uloga nije da nas muči već se brine da se duša očišćena i pročišćena vrati Izvoru pa u prah i pepeo mrvi sve što nije ljubav- ego obrasce, kontrolu, manipulaciju, opsesiju……

Pluton je sve duboko potisnuto i zakopano u čovjeku. Kroz genetiku. Najdublji strahovi, ljubomore, opsesije, destrukcija, manipulacija… Venera je u znaku Raka kojega vezujemo za genetiku, a gospodar sudbine Pluton je u kući boga karme Saturna, u znaku Jarca, oboje na 26*.

Ukoliko su u vrijeme ovoga tranzita između Venere i Plutona u vašem ljubavnom životu prisutni problemi u vidu nesigurnosti u vezu i partnera kao i manjak samopoštovanja, bit će intenzivirani kroz ljubomoru, posesivnost, pokušaj kontrole i manipulaciju.

Astrolozi objavili ljubavnu prognozu za jesen: 4 horoskopska znaka mogli bi pronaći srodnu dušu

Astrolozi objavili ljubavnu prognozu za jesen: 4 horoskopska znaka mogli bi pronaći srodnu dušu

S ovom energijom lako se uništi ono što se voli. A uništi se iz dubokog i podsvjesnog straha od napuštanja, straha da ćemo biti ostavljeni, piše Atma.hr.

Ovo je aspekt intenziteta kojega nije moguće ne osjetiti. Venera opozicija Pluton je veliki pritisak na ljubavni život, veze i brakove. Ali, zna donijeti i tajne veze, zabranjene veze, veze za jednu noć, prijevare.

Ljubav je sloboda. Ljubav je pokretačka sila, a ne smrt. A u ovom aspektu donosi i smrt. Ili duša umire nakon što opsesija, ljubomora i manipulacija otjera drugu stranu, a tijelo nastavlja živjeti ili se netko doista odluči sprovesti takav čin nad sobom ili objektom svoje opsesije i žudnje.

Otkud nam toliko potisnute takve energije, potisnute agresije?! Kada shvatimo, otvoren nam je put ka regeneraciji i transformaciji. Kada osvijestimo, mi možemo iz pepela i praha preporoditi se i preporođeni vinuti se u ljubav.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije