Oči vam mogu reći prijeti li vam neka od ovih bolesti

Radiosarajevo.ba
Oči vam mogu reći prijeti li vam neka od ovih bolesti
Tijelo na razne načine govori kada nešto s njim nije u redu, čak i prije nego se razvije neka bolest, a najočitiji pokazatelj su oči.

Dobro promotrite u kakvom su stanju vaše i obratite pažnju na sljedeće:

Natečene oči
Konstantno natečene oči upućuju na prebrz rad štitnjače pa bi bilo dobro otići na pregled i utvrditi stanje ovog organa.

Ječmenac se ne povlači
Ako vam se infekcija pojavljuje stalno na istom mjestu i ne prolazi čak i nakon tretmana posebnom mašću, to može biti pokazatelj raka lojnih žlijezda.

Maglovit vid
Ako vam se vid odjednom počeo magliti, to je vjerojatno posljedica pretjeranog gledanja u monitor. Nabavite naočale s rupicama koje učinkovito ispravljaju vid dok se još može ispraviti.

Mrlje ili linije na oku
Ono što u velikoj mjeri može utjecati na vid jest migrena pa se u vidnom polju mogu pojaviti linije ili mrlje koje stalno vidite, a ne možete ih se riješiti.

Žute bjeloočnice
Odmah možete posumnjati na žuticu pa je važno brzo reagirati i posjetiti ljekara.

Dupli vid
Dupli vid ili njegov iznenadni gubitak upućuju na rizik od srčanog udara.

Zamućen vid kod dijabetičara
Šećerna bolest utječe i na vid koji se zamagljuje, a takva pojava naziva se dijabetičkom retinopatijom.

Opadanje obrva
Gubitak obrva može značiti da vam štitnjača ne radi kako treba pa je potrebno ne odgađati odlazak ljekaru, piše ljepota&zdravlje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije