Oboren je rekord na Instagramu: On je skupio milion pratitelja za nepunih pet sati

0
Radiosarajevo.ba
Oboren je rekord na Instagramu: On je skupio milion pratitelja za nepunih pet sati
Foto: EPA-EFE / David Attenborough

Novi rekord skupljanja pratilaca na Instagramu je oboren. Sir David Attenborough pridružio se Instagramu prije dva dana, a prvih milion pratitelja skupio je za nevjerojatna četiri sata i 44 minute.

Time je srušio rekord glumice Jennifer Aniston koja je na Instagram stigla u oktobru prošle godine i milion pratilaca skupila za pet sati i 16 minuta.

Slavni televizijski voditelj i prirodoslovac otvorio je u četvrtak profil na Instagramu, rekavši kako je odlučio koristiti se tom društvenom mrežom da bi pomogao "svijetu u nevolji".

"Odlučio sam se na taj korak i istražiti novi oblik komunikacije jer je, kao što svi znamo, svijet u nevolji", rekao je Attenborough (94) u svom prvom objavljenom videu.

"Kontinenti gore, ledenjaci se otapaju, koraljni grebeni umiru, ribe nestaju iz naših oceana. Ta lista ide dalje", dodao je.

"No znamo što treba učiniti u vezi s time. Idućih sedmica objavljivat ću poruke kako bih objasnio koji su problemi i kako ih možemo riješiti", dodao je.

Profilom upravljaju producenti njegova nedavnog filma A life on our planet, koji iduće sedmice stiže u kina.

Dva dana po otvaranju Instagrama skupio je 4 miliona ljudi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije