Neobična 'potjernica' u SAD-u: Ribe padaju s neba, budite oprezni!

1
Radiosarajevo.ba
Neobična 'potjernica' u SAD-u: Ribe padaju s neba, budite oprezni!
Foto: EPA-EFE / Ilustracija / Orao ribar

Policija traži neobičnog osumnjičenika zbog nestanka struje na području New Jerseyja: Orla ribara. Taj je orao, naime, ispustio ribu na dalekovod, a to je dovelo do toga da nekoliko obližnjih gradića ostane bez struje.

"Riba koja je ispala iz stiska dotične ptice sletila je na transponder u New Jerseyu 12. augusta, uzrokujući da se zavojnice unutar njega ne poravnaju", objašnjavaju iz Jersey Central Power & Light.

Zbog toga je oko dvije hiljade ljudi ostalo bez struje, saopštila je kompanija. Iako životinje ponekad mogu izazvati nestanak struje, ovaj je slučaj zaista neobičan.

Koncert Amire Medunjanin u Vijećnici: Grad Sarajevo je obezbijedio 200 ulaznica za građane

Koncert Amire Medunjanin u Vijećnici: Grad Sarajevo je obezbijedio 200 ulaznica za građane

"Ribe koje padaju s neba nisu na popisu onih zbog koje nestaje struje. Šaljemo naše suosjećanje orlu, jer ako vam je ikada na sajmu ispao sladoled, onda znate kako se on u tom trenutku osjećao", rekao je glasnogovornik kompanije.

Ovi orlovi su bili ugroženi u New Jerseyu, ali sada se populacija oporavlja i 733 gnijezda se aktivno koriste. Iz Jersey Centrala objavili su kako oni redovno provjeravaju svoju opremu, pa ako nađu neko gnijezdo, premještaju ga na sigurno.

Ono što je urnebesno jeste objava policije u Saryevilleu, koja je orlu dala ime Giligan.

"On je veliki radnik, otac hiljadama malenih. Naš osumnjičenik je zadnji put viđen kako leti u smjeru juga. Ako ga vidite, ne približavajte mu se. Ne vjerujemo da je naoružan, ali i dalje može biti opasan", napisali su ispod objave, piše Jutarnji.hr.

Pogledajte orla ribara u akciji:

Orao ribar u rezervatu prirode Solila

Pogledajte video orla ribara ( lat. Pandion haliaetus) kako lovi u plitkoj vodi Solila nakon cega je sa plijenom odletio do obliznjeg drveta! Za ove sjajne snimke zasluzan je Milos Mitkic

Posted by Tivatska solila/Tivat salina on Sunday, April 14, 2019

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije